ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Αίγυπτος στέλνει ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν: Οι πύραυλοί μας βρίσκονται σε ετοιμότητα!

1 min read

Ο ουρανός της Αιγύπτου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο από οποιονδήποτε εχθρό, τονίζει ο Διοικητής αεράμυνας Αλί Φαχίμι, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας προς πάσα κατεύθυνση.

«Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού συστημάτων αεροπορικής άμυνας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα νέα όπλα που μπορεί να έχουν οι εχθροί μας, εμείς είμαστε έτοιμοι και προστατευμένοι» τονίζει ο Αιγύπτιος αξιωματούχος.

«Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και η στρατιωτική συνεργασία της Αιγύπτου με αδελφικές και φιλικές χώρες».

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συνάντησης για την 50ή επέτειο από την κατασκευή του πυραυλικού αιγυπτιακού τείχους στις 30 Ιουνίου 1970, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της έβδομης επετείου της επανάστασης της 30ης Ιουνίου.

Στις 30 Ιουνίου κάθε έτους, οι Αιγυπτιακές Αεροπορικές Δυνάμεις γιορτάζουν την επέτειο της «Phantom Falling Week» το 1973, κατά την οποία η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου κατέρριψαν μεγάλο αριθμό Ισραηλινών αεροσκαφών από τον ουρανό.

Το μήνυμα περί ισχυρής αεράμυνας έχει ειδική σημασία για την Τουρκία καθώς οι εναέριοι βομβαρδισμοί στην Αφρική είναι το φόρτε της.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βάζουν συχνά στο στόχαστρο μέλη του εκτός νόμου αυτονομιστικού κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), τόσο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας — όπου το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα — όσο και στο βόρειο Ιράκ, όπου η ένοπλη οργάνωση έχει εγκαταστήσει βάσεις μετόπισθεν.

Οι νέες επιχειρήσεις καταγράφονται καθώς η Άγκυρα διατείνεται πως σημειώνεται αύξηση των επιθέσεων ανταρτών εναντίον βάσεων του τουρκικού στρατού.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει απειλήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ότι θα εξαπολύσει χερσαία εκκαθαριστική επιχείρηση εναντίον των βάσεων του PKK στις ορεινές περιοχές Καντίλ και Σίντζαρ.

Το PKK, τρομοκρατική οργάνωση για τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ, πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Στον πόλεμο χαμηλής έντασης έκτοτε, κυρίως στις επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 40.000 άνθρωποι.

Πηγή: AMN

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.