ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Άγκυρα μεταφέρει το κέντρο βάρους στη Λιβύη: Τελεσίγραφο στον Χ.Χαφτάρ για Σύρτη και αλ Τζούφρα

1 min read

Η φιλότουρκη, πλην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ κλπ., κυβέρνηση της Τρίπολης στην Λιβύη, ουσιαστικά η Αγκυρα, απηύθυνε τελεσίγραφο σήμερα στις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ και ζήτησαν την «ειρηνική παράδοση της παραλιακής πόλης Σύρτης και της αεροπορικής βάσης αλ Τζούφρα, νοτιότερα εντός δέκα ημερών».

Ο επικεφαλής της επιχείρησης, ταξίαρχος Αμπντούλ Χάντι Ντάρα, δήλωσε ότι «Ο Στρατός μας επιθυμεί να απελευθερώσει ειρηνικά την Σύρτη, όπως απελευθέρωσε την αλ Ουατίγια και την Ταρχούνα προκειμένου να μην χυθεί άλλο αίμα Λίβυων».

«Ομως», όπως συνέχισε, «θα επιτεθούμε εάν αποτύχουν ειρηνικά μέσα»

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, Μουχαμάντ Ουανούνου, δήλωσε ότι «Οι δυνάμεις μας κινούνται ανατολικά και βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης Σύρτης, αναμένοντας οδηγίες για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης Μονοπάτι της Νίκης (Path of Victory)».

Περίπου χίλιοι μισθοφόροι, βασικά Τουρκμένοι, έχουν προωθηθεί ανατολικά, ενώ η Αγκυρα έχει μεταφέρει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης μέσω πλοίων και μεταφορικών αεροσκαφών. Επιπλέον δύο χιλιάδες μαχητές του GNΑ, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του Ύπατου Συμβουλίου του Κράτους, Khaled Al-Mishri, και ο Πρόεδρος του αντιπάλου Κοινοβουλίου που εδρεύει στο Τομπρούκ, Aguila Saleh, διεξάγουν ξεχωριστές συνομιλίες στην πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ αναζητώντας συμμάχους καθώς η Αλγερία και η Τυνησία έχουν λάβει θέση στο φιλοτουρκικό στρατόπεδο. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.