ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Άγκυρα έδωσε διπλωματικό διαβατήριο στον Έλληνα μουσουλμάνο κατάσκοπο; – Αναχωρεί για Τουρκία;

1 min read

Εφοδιασμένος με τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο, θα είναι πλέον ο 54χρονος  Έλληνας μουσουλμάνος κατάσκοπος, από την Θράκη ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο, αναφέρουν πληροφορίες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών που δεν έχει καταστεί δυνατό λόγω της φύσης τους να επιβεβαιωθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες ακόμη όμως δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, ο 54χρονος μπορεί να κάνει χρήση του διπλωματικού αυτού διαβατηρίου προκειμένου να αναχωρήσει με ασφάλεια για την Τουρκία -και αυτό εντός των επόμενων ημερών- και με διπλωματική ασυλία αποφεύγοντας μια πιθανή καταδίκη του στην Ελλάδα.

Και μάλιστα η Άγκυρα έχει «δικαιολογία»: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν αφεθεί ελεύθεροι τον Αύγουστο του 2018, είχαν παραπεμφθεί σε δίκη στην οποία υποχρεούντο να παραστούν, αλλά αυτό δεν έγινε…

Σημειώνεται από τότε που για άγνωστο λόγο αφέθηκε ελεύθερος ο 54χρονος από τις ελληνικές αρχές έχει καταφύγει, όπως έχουμε αναφέρει στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο, το οποίο όπως και το αντίστοιχο προξενείο στη Κομοτηνή δρουν ως το μακρύ χέρι των τουρκικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως οι ελληνικές αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους έχουν ανακαλύψει 2.500 φωτογραφίες που είχε στείλει ο 54χρονος στον 35χρονο μεταξύ αυτών, οι περισσότερες ελληνικών υποβρυχίων που κατέπλεαν ή κινούνταν στην περιοχή Ρόδος-Καστελόριζο.

Οι φωτογραφίες φαίνεται πως κατέληγαν στον  «σύνδεσμό» τους στην Τουρκία, πρόσωπο που φέρεται να ανήκει στο στενό περιβάλλον σημαντικού Τούρκου αξιωματούχου της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σε  ότι αφορά τον 35χρονο υπάλληλο του προξενιού, έχει ταξιδεύσει  αρκετές φορές στην Τουρκία. Ποτέ του όμως δεν επέλεξε να περάσει με ένα καραβάκι από τη Ρόδο ή από κάποιο άλλο νησί των Δωδεκανήσων στη γειτονική χώρα. Αντιθέτως, πήγαινε κάθε φορά στην Τουρκία μέσω Θράκης.

Έτσι οι αρχές πραγματοποιούν μέρος  των ερευνών τους εκεί. Αναζητούνται όλες οι τυχόν ύποπτες επαφές του, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα τα όποια μπορεί να είχαν στρατολογηθεί από τον 35χρονο.

Πηγή pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.