ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Άγκυρα έχει έτοιμο σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα!

1 min read

Αντικαθεστωτικός Τούρκος ρεπόρτερ έφερε στο φως σχετικά έγγραφα του 2014, τα οποία θεωρεί ότι παραμένουν ενεργά!

Απόρρητα έγγραφα, τα οποία φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς επιβεβαιώνουν ότι οι προκλητικές -όσο και πολεμοχαρείς- προθέσεις της Τουρκίας δεν αλλάζουν, έφερε στο φως η ιστοσελίδα Nordic Monitor!

Σύμφωνα με τα εν λόγω έγγραφα, η Τουρκία (που μόνο ως δύναμη… ειρήνης και σταθερότητας δεν μπορεί να λογίζεται στην ευρύτερη περιοχή) διαθέτει επικαιροποιημένο σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας με το κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα, ο οποίος δρούσε κατά τη βυζαντινή εποχή και δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματός του! Ο λόγος για τον Τσάκα Μπέη, ο οποίος από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο και άλλα νησιά. Στην ιστοσελίδα της τουρκικής ναυτικής διοίκησης αναφέρεται ότι το 1081 είναι το έτος ίδρυσης του σύγχρονου τουρκικού Ναυτικού υπό τον Τσάκα Μπέη.

Το κείμενο υπογράφει ο γνωστός Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος (πρώην στέλεχος της τουρκικής εφημερίδας «Today’s Zaman», η οποία έπαψε να λειτουργεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016) Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. Τα έγγραφα έχουν ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, «υποδηλώνοντας πως πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία ύστερα από έλεγχο προηγούμενης έκδοσης και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό», όπως γράφει ο Μποζκούρτ.

Χωρίς λεπτομέρειες

Ωστόσο, δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες του σχεδίου, πέραν του ονόματος και της ημερομηνίας ανανέωσής του. Οι λεπτομέρειες της εισβολής μάλλον είχαν χαρακτηριστεί «άκρως απόρρητες» και ως τέτοιες δεν θα μπορούσαν να έχουν κυκλοφορήσει ούτε στο εσωτερικό σύστημα ανταλλαγής e-mails ανάμεσα σε Τούρκους αξιωματικούς.

Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση στην τουρκική πρωτεύουσα, ενώ, καταπώς φαίνεται, ο εισαγγελέας Σερντάρ Κοσκούν, «ευθυγραμμισμένος» με την πολιτική γραμμή του Ερντογάν και του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), φαίνεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού υποβάλει τον φάκελο.

Ο Κοσκούν, όπως επισημαίνει ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, την 1η Αυγούστου του 2016 είχε δώσει διαταγή στον στρατό να του προωθήσει αντίγραφα όλων των e-mails των προηγούμενων δύο μηνών, ανάμεσά τους και των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Δέκα ημέρες μετά ο εισαγγελέας ανέθεσε στον βοηθό του, τον αστυνομικό Βουκσέλ Βαρ, να μαζέψει τα e-mails από τους servers του γενικού επιτελείου και να του αναφέρει τι βρήκε. Η επιτροπή που έφερε σε πέρας την εργασία, με επικεφαλής τον Βαρ, ολοκλήρωσε το έργο της στις 14 Φεβρουαρίου 2017 και στη συνέχεια κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.