ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Άγκυρα με προκλητικούς χάρτες μας «απαγορεύει» την διεξαγωγή ασκήσεων σε Σαντορίνη, Ανάφη και Αμοργό!

1 min read

Η Άγκυρα στο τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρεί να δημιουργήσει ζήτημα κυριαρχίας στα μεγάλα κατοικημένα ελληνικά νησιά του αιγαίου και μάλιστα επιχειρεί να κρατήσει στην  επικαιρότητα θέμα αποστρατιωτικοποίησης  των νησιών του ανατολικού Αιγαίου επιχειρώντας έτσι να προσθέσει νέες επιδιώξεις εναντίον της Ελλάδας.

Έτσι λοιπόν μετά την «απαγόρευση ασκήσεων» στην Λήμνο που είχε ανακοινώσει με παράνομη NAVTEX τώρα επιχειρεί να «απαγορέψει» ασκήσεις ακόμα και στην Αμοργό, την Ανάφη και την Σαντορίνη!

Είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα «απλώνει χέρι» ακόμα και στις Κυκλάδες και αν το συνεχίσει αυτό σε λίγο όπως το πάει θα θέσει και ζήτημα κυριαρχίας σε… Σαλαμίνα και Αίγινα.

Το κακό είναι πως η Αθήνα δεν απαντάει με ισότιμες και το ίδιο μεθοδευμένες ενέργειες.

Θα μπορούσε ας πούμε να αμφισβητεί την τουρκική κυριαρχία σε Ίμβρο, Τένεδο, Πριγκιπονήσια ακόμα και σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη καθώς η Άγκυρα έχει δεδομένα παραβιάσει την Συνθήκη της Λωζάνης.

Θα έπρεπε να παρουσιάζει ισοδύναμες μαξιμαλιστικές θέσεις για να μην δίνεται η εντύπωση στον ξένο παράγοντα πως η Ελλάδα είναι ο «αδύναμος» της διένεξης οπότε και δεν ασχολούμαστε μαζί της.

Άλλωστε η Άγκυρα ακολουθεί μια πολύ απλή τακτική. «Γεμίζει» το «καλάθι» των υποτιθέμενων σημείων «τριβής» ώστε όταν υπάρξει «συνολική» διαπραγμάτευση για τα ελληνοτουρκικά σε κάποια… Χάγη, να κερδίσει πολύ περισσότερα πράγματα στο τέλος και σίγουρα αυτά που θέλει.

Έτσι λοιπό η Άγκυρα με χάρτες  συμπεριλαμβάνει στην απαίτηση της για αποστρατιωτικοποίηση και νησιά τα οποία ανήκουν στις… Κυκλάδες και ουδέποτε στο παρελθόν δεν τα είχε αναφέρει.

Οι χάρτες είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ταυτίζει την περιοχή αρμοδιότητας για έκδοση NAVTEX με εκείνη της περιβόητης «Γαλάζιας Πατρίδας».

Οι χάρτες αυτοί διχοτομούν το Αιγαίο πλέον στις Κυκλάδες και αρπάζουν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Κρήτη βάση του παράνομου μνημονίου που υπέγραψε η Άγκυρα με το φιλοτουρκικό καθεστώς της Λιβύης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.