Τρ. Οκτ 20th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Hürriyet: Η Τουρκία θα παραλάβει άλλα δύο F-35 από τις ΗΠΑ

1 min read

Οι ΗΠΑ πρόκειται θα παραδώσουν δύο ακόμη αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία το 2019, δήλωσε ο στρατιωτικός επικεφαλής του προγράμματος F-35 την 1η Οκτωβρίου

Τι και αν η διαμάχη για την κράτηση του πάστορα Μπράνσον και την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία έχουν ρίξει στο ναδίρ τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και έχουν φέρει στα μαχαίρια τους Τραμπ και Ερντογάν, η Lockheed Martin και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Πενταγώνου προχωράνε κανονικά στους σχεδιασμούς τους για την παράδοση και άλλων stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

Παρά το γεγονός ότι το Κογκρέσο έχει απαγορεύσει την παράδοση των F-35 στους Τούρκους, οι προετοιμασίες από αμερικανικής πλευράς συνεχίζονται κανονικά, με την τουρκική Hurriyet να αποκαλύπτει το πότε θα παραδοθούν τα επόμενα F-35 στην Τουρκία.

Οι ΗΠΑ πρόκειται θα παραδώσουν δύο ακόμη αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία το 2019, δήλωσε ο στρατιωτικός επικεφαλής του προγράμματος F-35 την 1η Οκτωβρίου, μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική Hürriyet.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Arlington της Βιρτζίνια, ο αντιναύαρχος Mat Winter, υπεύθυνος για το πρόγραμμα F-35 , δήλωσε ότι αναμένει τα δύο νέα αεροπλάνα F-35 να παραδοθούν στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2019.

Η Άγκυρα σχεδιάζει να αποκτήσει περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35 τα επόμενα χρόνια.

Ο Αντιναύαρχος WInter δήλωσε ότι δεν “βλέπει καμία ένδειξη ανησυχίας” αναφορικά με την παράδοση των 100 stealth αεροσκαφών F-35 της Τουρκίας.

“Το Πεντάγωνο πρέπει να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο εντός 90 ημερών από την έναρξη ισχύος του σχετικού Νόμου του Υπουργείου Άμυνας για το 2019”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στη τροπολογία του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας που απαγορεύει την παράδοση των F-35 στην Τουρκία έως ότου το Πεντάγωνο εκδώσει έκθεση σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας-Αμερικής.

Ο κ. Winter είπε ότι το γραφείο του έχει παράσχει τεχνικές και άλλες πληροφορίες για την έκθεση, η οποία θα υποβληθεί νετός της προθεσμίας των 90 ημερών.

Η Τουρκία παρέλαβε τα δύο πρώτα αεροσκάφη F-35 στα τέλη Ιουνίου σε μια τελετή στο Fort Worth του Τέξας.

Η Τουρκία εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής των F-35 από το 1999. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην παραγωγή τους, με τις Alp Aviation, AYESAS, Kale Aviation, Kale Pratt & Whitney και η Turkish Aerospace Industries, μεταξύ άλλων να κατασκευάζουν ανταλλακτικά για το μαχητικό F-35.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.