ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Χτύπημα» από το Βέλγιο στον ελληνικό τουρισμό: Σε καραντίνα οι Βέλγοι που επιστρέφουν από την Ελλάδα

1 min read

Το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα τις χώρες που επιτρέπεται να ταξιδεύουν οι Βέλγοι και τοποθέτησε την Ελλάδα στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι οι Έλληνες ή οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας στο Βέλγιο θα υποβάλλονται σε τεστ και θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Οι «πράσινες» χώρες, στις οποίες ανήκουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία, θεωρούνται ασφαλείς.

Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, συγκαταλέγονται στις «πορτοκαλί» χώρες, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από αυτές, θα τους ζητείται να υποβάλλονται σε τεστ και θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Το Βέλγιο απαγορεύει στους πολίτες του να ταξιδεύουν στις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην «πορτοκαλί λίστα», υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών Αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ την Πέμπτη (09/07) αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

Η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο από την 1η Ιουλίου.

Αυτή η κίνηση των Βρυξελλών αναδεικνύει τη λάθος πολιτική της κυβέρνησης να επιβάλλει lockdown και να καταστρέψει την ελληνική οικονομία, με σκοπό να έρθουν οι ξένοι τουρίστες, κάτι που όπως φαίνεται δεν θα συμβεί, καθώς για άλλη μια φορά οι Ευρωπαίοι «μαχαιρώνουν πισώπλατα» την Ελλάδα.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση κατέστρεψε τον σίγουρο εσωτερικό τουρισμό αλλά κυρίως την ελληνική οικονομία για μία «χίμαιρα»,  όπως αποδεικνύεται η προσέλκυση ξένων τουριστών στη χώρα μας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.