ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χρυσοχοΐδης για τον σεισμό στην Αθήνα: «Δεν θα κοιμηθούμε, πριν περάσει κάθε κίνδυνος»

1 min read

Δηλώσεις για τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ, που έπληξε την Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις δυνάμεις χερσαίες και εναέριες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των ΕΜΑΚ, της Περιφέρειας και των Δήμων που επιχείρησαν αμέσως μετά τον σεισμό. «Στο πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών λόγω της υπεφόρτωσης, καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν στον εγκλωβισμό ανθρώπων σε ανελκυστήρες» σημείωσε ο υπουργός ΠροΠο.

«Η Πυροσβεστική δέχτηκε 30 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση» συνέχισε.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τον σεισμό στην Αθήνα

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Για την ασφάλεια των πολιτών που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν και την ασφάλεια των περιουσιών τους, η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές και θα περιπολούν όλο το βράδυ».

Ο υπουργός τόνισε πως οι γενικοί γραμματείς όλων των υπουργείων, η περιφερειακή διοίκηση και οι δήμοι έχουν κινητοποιήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας.

«Η επιφυλακή θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου» εξήγησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οπως είπε, παιδιά και ηλικιωμένοι, αλλά και άτομα σε ευπαθείς ομάδες, αποτελούν για το υπουργείο «υψηλή προτεραιότητα».

«Η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική γεγονός που είναι θετικό σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας» συνέχισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Σε επιφυλακή όλο το Σαββατοκύριακο οι φορείς για τον Σεισμό
«Απευθύνομαι τώρα στον κάθε έναν και την καθεμιά σας προσωπικά. Με εντολή του πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε δίπλα σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι, για κάθε πρόβλημά σας οι πυροσβέστες και οι δημοτικές υπηρεσίες είναι αρωγοί, μαζί θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία. Καλό βράδυ, ψηλά το κεφάλι, η ζωή συνεχίζεται. Οπου υπάρχει πρόβλημα να μας το λέτε καλή σας νύχτα» είπε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.