ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χριστούγεννα με… αναστολή: «Άνοιγμα» της εστίασης με ραντεβού και όριο παραμονής!

1 min read

Ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίαυλο προανήγγειλε το «άνοιγμα» της εστίασης τα Χριστούγεννα (ο Θεός να το κάνει άνοιγμα) με ραντεβού, όριο παραμονής και φυσικά όριο ατόμων ανά τραπέζι!

Ο Π.Γαργαλιάνος αναφέρθηκε σχετικά με το άμεσο άνοιγμα της εστίασης. Όπως τόνισε, αν ανοίξει η εστίαση, θα είναι με αυστηρούς κανόνες. “Αυτό που λέγαμε να υπάρχει όριο 4 ή 6 ατόμων σε κάθε τραπέζι και ήταν 15… θα στοιχίσει! Είναι έκκληση, παράκληση να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσε -όπως έγινε σε άλλες χώρες- να υπάρχει όριο παραμονής στα καταστήματα εστίασης. Να πηγαίνει κάποιος με… ραντεβού και να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο για τον κάθε πελάτη”.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, πριν από τις γιορτές, ακόμα και στις 7 Δεκεμβρίου, ο κ. Γαργαλιάνος εξήγησε πως όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

“Περιμένουμε κάποια στοιχεία ακόμα που αφορούν την κινητικότητα από τα σχολεία. Μετακινούνται στα δημοτικά 700.000 παιδιά. Αν υπολογιστεί επί δύο (σ.σ. πήγαινε έλα) είναι 1.400.000 μετακινήσεις. Αν τα στοιχεία δείξουν ότι τα δεδομένα που έχουμε για τα παιδιά είναι ικανοποιητικά, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε την άλλη Δευτέρα, αλλά σύντομα”.

 “Δεν μπορούμε ακόμα να έχουμε μία αισιόδοξη νότα μέχρι να δούμε το σύστημα Υγείας να αποσυμπιέζεται. Μέχρι και την Παρασκευή ίσως να ξέρουμε πώς κινούνται τα κρούσματα και τα περιστατικά θετικότητας. Η αποφόρτιση του συστήματος μπορεί να μας πάρει ακόμα και άλλες δέκα ημέρες, ίσως και παραπάνω. Η άρση του lockdown δεν είναι γενικός κανόνας. Μιλάμε για άρση με αυστηρούς περιορισμούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.