ΗΠΑ: Η Ρωσία δρα «και ως εμπρηστής και ως πυροσβέστης» στη Συρία

Newskamatero

«Πιστεύω ότι ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητικός αυτή τη στιγμή», είπε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

Η Ρωσία διαδραματίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στη Συρία και δρα «και ως εμπρηστής και πυροσβέστης» δήλωσε ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (Centcom), καθώς κατέρρευσε η πεντάωρη εκεχειρία που διέταξε η Μόσχα στο θύλακα της Ανατολικής Γούτας.

«Διπλωματικά και στρατιωτικά, η Μόσχα παίζει το ρόλο του εμπρηστή και του πυροσβέστη, πυροδοτεί εντάσεις ανάμεσα σε όλες τις πλευρές στη Συρία…και έπειτα κάνει το διαιτητή για να λύσει τις διαφορές, επιχειρώντας να υπονομεύσει και να αποδυναμώσει τις διαπραγματευτικές θέσεις κάθε πλευράς», τόνισε ο Βότελ, σε ακρόασή του στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Αμερικάνος στρατηγός υποστήριξε ότι η Ρωσία απέτυχε να συγκρατήσει τον σύμμαχό της, το συριακό καθεστώς.
«Πιστεύω ότι η Ρωσία είτε πρέπει να παραδεχθεί την ανικανότητά της, ή ότι δεν θέλει να διαδραματίσει έναν ρόλο για τον τερματισμό του συριακού πολέμου. Πιστεύω ότι ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητικός αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Κλειστές οι σήραγγες των Τεμπών έως την Πέμπτη λόγω συντήρησης

Η κυκλοφορία των οχημάτων και για τις δύο κατευθύνσεις θα πραγματοποιείται από την Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών Κλειστές θα παραμείνουν οι σήραγγες των Τεμπών και προς τις δυο κατευθύνσεις, για συντήρηση και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων των σηράγγων, από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη […]