ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΗΠΑ: «Δεν επιθυμούμε πόλεμο με την Συρία – Έχουμε το δικαίωμα να αμυνόμαστε»

1 min read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν μια σύρραξη με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αλλά διατηρούν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, διαμήνυσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου, μία ημέρα αφότου οι δυνάμεις που στηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, απέκρουσαν μια επίθεση φιλοσυριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώνοντας περισσότερους από 100 μαχητές.

“Οι δυνάμεις μας έχουν το έμφυτο δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Δεν επιζητούμε μια σύρραξη”, είπε η εκπρόσωπος Ντέινα Γουάιτ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Εξάλλου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές περί χρήσης χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι στηρίζει την έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία, για έναν μήνα, προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να διευκολυνθεί η απομάκρυνση περίπου 700 αμάχων από την Ανατολική Γούτα.

“Μας προκαλούν φρίκη οι πρόσφατες αναφορές για τη χρήση χημικών όπλων και την κλιμάκωση των βομβαρδισμών που οδήγησαν σε δεκάδες θανάτους αμάχων τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς και από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές, όπως σε νοσοκομεία, που οδήγησαν σε αύξηση των εκτοπίσεων” ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νόιερτ.

Οι αεροπορικές και χημικές επιθέσεις εναντίον αμάχων “πρέπει να σταματήσουν αμέσως”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 211 άμαχοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που συνεχίζονται από την Δευτέρα στην ανταρτοκρατούμενη Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό.

Μόνο σήμερα, έχασαν τη ζωή τους 58 άνθρωποι ενώ οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σε πολλές κοινότητες της περιοχής αυτής. Από τα θύματα, τα 21 αναφέρθηκαν στην κοινότητα Αρμπίν και τα 19 στην Τζισρίν.

Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά.

Αυτόπτες μάρτυρες χαρακτήρισαν “καταστροφική” την κατάσταση στην περιοχή. “Πρόκειται για τις τέσσερις χειρότερες ημέρες που έχει γνωρίσει η Ανατολική Γούτα” από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός ονόματι Χάμζα που φροντίζει τους τραυματίες σε μια κλινική του Αρμπίν.

Ο γιατρός περιέγραψε παιδιά που μεταφέρονται στην κλινική τραυματισμένα και βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση σοκ που δεν μπορούν ούτε να κλάψουν. “Ως γιατρός, το δυσκολότερο είναι να πρέπει να φροντίσω τους συγγενείς, τους συναδέλφους, τους γείτονες” πρόσθεσε.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι στο Τζισρίν έπεσαν βόμβες κοντά σε ένα σχολείο, σε μια αγορά και σε ένα τζαμί. Ο Μοαγιάντ αλ Χάφι, ένας διασώστης, είπε ότι η ομάδα του χτυπήθηκε επίσης. “Τη στιγμή που απομακρύναμε παιδιά και πτώματα από τα συντρίμμια μας έπληξαν με 10 ρουκέτες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.