ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χιλιάδες Τζιχαντιστές ετοιμάζουν χάος στη Ρωσία-Τι έλεγε ο Πούτιν και δεν το πράττει τώρα

1 min read

Άλλα έλεγε ο Ρώσος πρόεδρος για ισλαμιστές αντάρτες και άλλα πράττει τώρα

“Εφιάλτη στον πόλεμο του Καραμπάχ” βλέπει Ρώσος αρχικατάσκοπος με την πιθανή πρόκληση χάους και εντός Ρωσίας στο μέλλον, από την παρουσία των χιλιάδων “φίλων” τζιχαντιστών του Ερντογάν μια ανάσα από τα ρωσικά σύνορα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών προειδοποίησε ότι η διευρυμένη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας σχετικά με τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έχει προσελκύσει χιλιάδες τζιχανστιστές, οι οποίοι έχουν τα δικά τους σχέδια, που αφορούν πιθανότατα την πρόκληση χάους εντός της ρωσικής επικράτειας.

Ο Σεργκέι Ναρίνσκιν, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών (SVR) της Ρωσίας, δήλωσε ότι η σύγκρουση, η οποία ξέσπασε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020  στο Ναγκόρνο προσελκύει χιλιάδες πλέον άτομα, οι οποίοι είναι μισθοφόροι-δολοφόνοι και τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή όντας σε διατεταγμένη παρουσία.

Ο ίδιος στοχοποίησε συγκεκριμένα τα πολυπληθή μέλη της οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham, μιας τρομερής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Συρία, γνωστή στο παρελθόν ως το μέτωπο Al Nusra, καθώς και αυτά των οργανώσεων Firqat al-Hamza, και Σουλτάν Μουράτ, οι οποίες έχουν αφήσει και αυτές εποχή  με τα στυγνά εγκλήματα τους.

«Μιλάμε για εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες Τζιχαντιστές που ελπίζουν να κερδίσουν χρήματα σε έναν νέο πόλεμο στο ΚαραμπάχΔεν μπορούμε να να μην ανησυχούμε ότι ο Νότιος Καύκασος ​​είναι ικανός να γίνει ένα νέο σημείο εκκίνησης για διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, από όπου οι μαχητές θα μπορούσαν αργότερα να περάσουν στο ρωσικό έδαφος», δήλωσε ο Ναρίνσκιν..

Οι μάχες στον Ναγκόρνο έχουν αυξήσει την ανησυχία ότι θα μπορούσε να προκληθεί μια ευρύτερη σύγκρουση, παρασύροντας και την Τουρκία, η οποία έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Naryshkin είπε ότι ένας νέος πόλεμος στην περιοχή θα ήταν απαράδεκτος για τη Μόσχα και τόνισε ότι η τελευταία κλιμάκωση των μαχών είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες εξάρσεις, λόγω του ότι η Τουρκία για πρώτη φορά υποστηρίζει τόσο απροκάλυπτα το Αζερμπαϊτζάν.

«Το Ιράν δεν επιτρέπει σε ορισμένα μέρη να μεταφέρουν τους τρομοκράτες που έχουμε αγωνιστεί εδώ και χρόνια στη Συρία και τους εξόντωσαν στις παραμεθόριες περιοχές μας. Αυτό είναι απαράδεκτο και το έχουμε πει ξεκάθαρα στους αξιωματούχους των γειτονικών κρατών», δήλωσε ο Ρουχάνι, σε ομιλία του σε υπουργικό συμβούλιο στην Τεχεράνη την Τετάρτη.

Υπογράμμισε ότι η προστασία της ασφάλειας στις παραμεθόριες περιοχές του Ιράν αποτελεί προτεραιότητα, προσθέτοντας ότι η επιθετικότητα εναντίον αυτών των περιοχών δεν είναι αποδεκτή και το Ιράν ζήτησε από το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να προσέξουν και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το σημείο.

Στο θέμα παρενέβη και ο Ιρανός πρόεδρος Ρουχανί ο οποίος προειδοποίησε  να μην μετατραπεί ο πόλεμος Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας σε περιφερειακό πόλεμο, λέγοντας ότι οι χώρες που βάζουν “φωτιά” στην κρίση αυτή πρέπει να γνωρίζουν ότι ο συνεχιζόμενος αυτός πόλεμος δεν θα ωφελήσει κανέναν και ότι γίνει θα πρέπει να γίνει με πολιτικά μέσα.

«Η κατοχή και ο πόλεμος δεν είναι αποδεκτοί από εμάς και ελπίζουμε ότι η σταθερότητα θα αναβιώσει σε αυτήν την περιοχή μέσω πολιτικών προσπαθειών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το σενάριο μιας εξέγερσης και δράσης Τσετσένων τζιχαντιστών σε ολόκληρη την ρωσική επικράτεια «φαντάζει εφιαλτικό» για την Μόσχα.

Μπορεί οι Ρώσοι να έχουν λάβει, όπως λένε, τα κατάλληλα μέτρα για να αποτραπεί μια γενικευμένη δράση, υπάρχει όμως πάντα το σενάριο δράσης εκατοντάδων ισλαμιστών τρομοκρατών εντός ρωσικών πόλεων, οι οποίοι δεν θα εντοπίζονται και δεν θα εξουδετερώνονται εύκολα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει και παλαιότερα ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες «επιβεβαιώνουν» όλες τις τυχόν επαφές μεταξύ των σκληροτράχηλων Τσετσένων μαχητών από τον Βόρειο Καύκασο και των “αδελφών” τζιχαντιστών από την Συρία.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει επανειλημμένα, ότι οι τρομοκράτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση πολιτικών ή γεωπολιτικών προβλημάτων.

«Δεν υπάρχει τρόπος για αυτό, ποτέ δεν υπήρχε . Δεν μπορούν καν να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τους τρομοκράτες, προκειμένου να λύσουν βραχυπρόθεσμα, πολιτικούς ή ακόμη και γεωπολιτικούς στόχους. Να είστε  βέβαιοι ότι θα  χτυπήσουμε  όσους τους υποστηρίζουν»,  είχε δηλώσει ο Πούτιν εδώ και λίγα χρόνια, αλλά τώρα μάλλον το ξέχασε, αφού η δράση αυτή αφορά Τούρκους και Καταριανούς, οι οποίοι ρίχνουν άφθονο χρήμα και μεταφέρουν χιλιάδες από αυτούς τους δολοφόνους στην αυλή της Ρωσίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.