ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάκερ υπέκλεψαν αριθμούς από πιστωτικές Αντικαταστάθηκαν 15.000 κάρτες

1 min read

Εχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς έγινε η υποκλοπή στοιχείων

Οι πρόσφατες υποκλοπές προσωπικών στοιχείων πελατών ταξιδιωτικού πρακτορείου αναγκάζει τις τράπεζες να προχωρήσουν σε αντικαταστάσεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Ο αριθμός των καρτών υπολογίζεται σε 15.000 και η απόφαση πάρθηκε μετά τη «φούσκα» που έσκασε με ελληνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών. Δηλαδή κρατήσεων αεροπορικών, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων, ταξιδιωτικών ασφαλίσεων.

Αν και τα κρούσματα χρεώσεων πελατών για συναλλαγές που ουδέποτε πραγματοποίησαν ήταν πολύ λιγότερα και συγκεκριμένα μερικές δεκάδες περιπτώσεις, οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να λειτουργήσουν προληπτικά και, εκτός από την «παρακολούθηση» των εν λόγω καρτών, προχωρούν σταδιακά στην αντικατάστασή τους, ακυρώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες τις κάρτες πελατών τους που είχαν ήδη πραγματοποιήσει έστω και μία συναλλαγή κατά το παρελθόν στον σχετικό ιστότοπο.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», εκτός από το κόστος αντικατάστασης των καρτών, οι τράπεζες έχουν επωμιστεί και το κόστος των όποιων συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν, το οποίο δεν επιβαρύνει τους κατόχους των καρτών.

Οπως υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη, το γεγονός ότι έχουν κινηθεί έγκαιρα, ενεργοποιώντας τις μεθόδους ασφαλείας για «περίεργες» συναλλαγές, καθιστά το κόστος αυτό «διαχειρίσιμο».

Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ακυρώσει ή προτίθενται να ακυρώσουν σταδιακά και να αντικαταστήσουν με νέες 15.000 περίπου κάρτες, ενώ για το θέμα είναι ενήμερη τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και τα δύο μεγάλα σχήματα πληρωμών, δηλαδή η Visa και η MasterCard, που έχουν ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν πώς έγινε η υποκλοπή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.