ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ακτινογραφία των μέτρων στήριξης για εργαζομένους και επιχειρήσεις

1 min read

Δέκα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της νέας καραντίνας.Του Δημήτρη Χριστούλια

Το Real.gr με την βοήθεια ειδικών ρίχνει φως στα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ειδικότερα:

Αποζημίωση ειδικού Σκοπού

Οι εργαζόμενοι που θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο θα λάβουν έως 800 ευρώ αντί έως 534 ευρώ. Η αποζημίωση Νοεμβρίου θα είναι αναλογικά έως 800 ευρώ, δηλαδή 26,66 ευρώ ανά ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή για τον μήνα Νοέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί από 21 έως 31 Δεκεμβρίου. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος που θα βγει σε αναστολή για 15 ημέρες θα λάβει πλέον 400 ευρώ, 130 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το πρότερο καθεστώς.

Αναστολή ΦΠΑ Νοεμβρίου

Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν αναστέλλεται ο ΦΠΑ Νοεμβρίου για τέλος Απριλίου. Δηλαδή η πληρωμή θα μπορεί να γίνει από το Μάιο του 2021 σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες δόσεις.

Αναστολή ρυθμισμένων οφειλών για επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν αναστέλλονται οι ρυθμισμένες οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ. Δηλαδή οι τρέχουσες οφειλές εφόσον δεν έχουν ρυθμιστεί θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά, εκτός και ένα γίνει ρύθμιση, που σημαίνει όμως ότι οι οφειλέτες θα πρέπει έτσι και αλλιώς να πληρώσουν την πρώτη δόση εντός τριών ημερών. Η πληρωμή της δόσης που αναστέλλεται θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της ρύθμισης.

Αναστολή ρυθμισμένων οφειλών για φυσικά πρόσωπα

Για τους εργαζόμενους που πλήττονται αναστέλλονται οι ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές Νοεμβρίου οι οποίες πληρώνονται στο τέλος της ρύθμισης.

Αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων

Για όλους τους δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα αναστέλλονται οι πληρωμές των δόσεων τραπεζικών δανείων μέχρι τέλος του έτους.

Δίμηνη επέκταση επιδομάτων ανεργίας

Επεκτείνεται για δύο μήνες το επίδομα ανεργίας για όσους έχει λήξει ή θα λήξει τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ενίσχυση μακροχρόνιων ανέργων

Ενισχύονται με εφάπαξ ποσό 400 ευρώ μακροχρόνια άνεργοι που απέκτησαν τη ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου την 1η Μαρτίου 2020. Πρόκειται για 130.000 μακροχρόνια ανέργους που θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση από τους περίπου 400.000.

Υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40%

Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού θα έχουν 40% υποχρεωτική μείωση ενοικίου με τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν το 50% του ποσού που χάνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή για επιχειρήσεις που κλείνουν

Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, μπορούν να κάνουν αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, ενώ λαμβάνουν κατ’ ελάχιστο 2.000 ευρ.ω, δεν θα επιστρέφεται το 50% της ενίσχυσης ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι ατομικές επιχειρήσεις παλαιές και νέες.

Αναστολή πληρωμή επιταγών

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο για την αναστολή πληρωμής των επιταγών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.