ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ζημιά της τουρκικής επιθετικότητας μπορεί να μην είναι μόνο στρατιωτική! Ας προσέξουμε

1 min read

Η τουρκική επιθετικότητα και η δημιουργία πολεμικού κλίματος στο Αιγαίο μπορεί να προκαλέσει ένα μεγάλο πλήγμα στην Ελλάδα. Κι αυτό δεν θα ΄ναι στρατιωτικό, αλλά οικονομικό. Βρισκόμαστε ήδη στην τουριστική περίοδο, τα τουριστικά πακέτα έχουν κλείσει αλλά εύκολα μπορούν να ακυρωθούν αν η περιοχή συνεχίζει να θυμίζει πεδίο μάχης…

Η Τουρκία που λογικά θα έπρεπε να ΄χει τις ίδιες ανησυχίες, έχει άλλες προτεραιότητες και δεν θα διστάσει να θυσιάσει την έτσι κι αλλιώς κατεστραμμένη τουριστική της βιομηχανία προκειμένου να επιβάλλει όσα παράλογα επιθυμεί στη περιοχή.

“Θα πρέπει να γίνουμε υποχωρητικοί για χάρη της οικονομίας” θα πείτε; Όχι βέβαια. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά! Αυτό είναι δεδομένο. Όμως θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση της τουρκικής επιθετικότητας. Να μην διογκώνουμε τα γεγονότα, να μην τα δραματοποιούμε, να μην τα διαστρεβλώνουμε. Γιατί έτσι παίζουμε το παιχνίδι των απέναντι που θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά και να την φουντώσουν.

Η περίπτωση της σύγκρουσης του σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος παρουσιάστηκε αρχικά ως βέβαιη προσπάθεια του Τούρκου κυβερνήτη να προκαλέσει τη βύθισή του, εμβολίζοντάς το ακριβώς στη μέση. Όπως λένε εμπειρότατοι απόστρατοι αξιωματικοί του ΠΝ ,τα δύο βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν επιβεβαιώνουν αυτή τη πρόθεση.

Προφανώς η σημασία της πρόκλησης είναι τεράστια και δείχνει την πρόθεση των Τούρκων να οδηγήσουν τη κατάσταση στα άκρα. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και σε κατάσταση απόλυτης καχυποψίας έναντι των Τούρκων. Έχουμε να κάνουμε μ ΄ ένα κράτος τρομοκράτη. Όμως δεν πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα κάνουμε δώρο στον Ερντογάν την κρίση που αναζητά. Αν θέλει να την προκαλέσει ας το κάνει ο ίδιος μ΄ όποιο τρόπο θέλει. Θα πάρει την απάντησή του και θα αναλάβει και το κόστος της πρωτοβουλίας του. Εμείς δεν πρέπει να τον διευκολύνουμε…

Τέλος να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με το γνωστό σύνδρομο της τουρκοφοβίας που είχαν κι έχουν κάποιοι πολιτικοί μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ηττοπάθειας, ούτε απόγνωσης. Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα ως χώρα, αλλά έχουμε και αρκετά πλεονεκτήματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση