ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η χειρότερη εβδομάδα των δύο τελευταίων ετών για τις τουρκικές τράπεζες

1 min read

Οι τουρκικές τράπεζες υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα και είναι καθ’ οδόν για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων δύο χρόνων, καθώς η Fitch Ratings τις τοποθετεί υπό καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση.

Ο οίκος αξιολόγησης έχει ετοιμάσει έκθεση για τις τουρκικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, και οι οποίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Fitch τοποθέτησε σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση (Rating Watch Negative) το αξιόχρεο (IDR) σε ξένο νόμισμα 25 τουρκικών τραπεζών, καθώς και την αξιολόγηση βιωσιμότητας τους(Viability Rating).

«To RWN στις αξιολογήσεις των τραπεζών αντανακλά ρίσκα στην επίδοση τους, στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, την κεφαλαιοποίηση και στις περισσότερες περιπτώσεις, στα προφίλ ρευστότητας και χρηματοδότησης, μετά από μια πρόσφατα περίοδο αυξημένης αναταραχής στις αγορές» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

H Fitch επισημαίνει ότι τα άμεσα ρίσκα στην μακροοικονομική και χρηματοοικονομική σταθερότητα της Τουρκίας έχουν μειωθεί μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Υπογραμμίζει ωστόσο, πως η ήδη μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας και η άνοδος των επιτοκίων θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη και μπορεί να οδηγήσουν σε επιδείνωση των οικονομικών δεικτών των τραπεζών.

Σημαντικά παραμένουν σύμφωνα με τον οίκο και τα ρίσκα για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δεδομένης της ανάγκης της Τουρκίας να εξυπηρετήσει την μεγάλη εξωτερική χρηματοδότηση σε ένα πιο δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον.

Newmoney.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.