ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας

1 min read

Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των δυο αρχηγών κρατών στη Σιγκαπούρη πέρυσι μπορεί να κινδυνεύσουν, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον για «αδικαιολόγητη πίεση» στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα τιμώρησε ορισμένα μέλη της ομάδας της που κατηύθυναν τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ πριν από τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι τον Φεβρουάριο.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση του Τραμπ και του Κιμ στη Σιγκαπούρη και την υπογραφή κοινής δήλωσης τεσσάρων σημείων με την οποία δεσμεύτηκαν να εργαστούν προς μια νέα σχέση, η Βόρεια Κορέα τονίζει ότι η συμφωνία μπορεί να κινδυνεύσει αν οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν την πολιτική τους να «επιμένουν μόνο στη μονομερή εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων μας», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών που δεν κατονομάζεται.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε επίσης, όπως μετέδωσε το KCNA ότι αν οι ΗΠΑ δεν επανέλθουν με κάτι καινούργιο «πριν είναι πολύ αργά» η κοινή δήλωση θα γίνει «απλά μια λευκή κόλλα χαρτί».

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδείξουν φρόνηση και να αλλάξουν την τρέχουσα μέθοδο υπολογισμού τους για να απαντήσουν στο αίτημά μας το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο αξιωματούχος στην ανακοίνωση. «Υπάρχει και ένα όριο στην υπομονή μας».

Η σύνοδος κορυφής του Ανόι κατέρρευσε όταν ο Τραμπ είπε ότι ο Κιμ δεν έκανε αρκετές υποχωρήσεις ως προς τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων ή των βαλλιστικών πυραύλων σε αντάλλαγμα για την άρση των διεθνών κυρώσεων.

Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να μένει πιστή στην κοινή δήλωση όσο χρόνο χρειάζονται οι ΗΠΑ για να βρουν μια εποικοδομητική προσέγγιση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.