ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η τουρκική αεροπορία στα κάγκελα – Ισόβια σε 57 αεροπόρους για συμμετοχή στο πραξικόπημα

1 min read

Σε ισόβια καταδικάστηκαν την Παρασκευή, 57 στελέχη της τουρκικής αεροπορίας στην Κωνσταντινούπολη.
Οι περισσότεροι ιπτάμενοι. Και οι διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν συνεχίζονται. Η …ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνει ο Ερντογάν στους αεροπόρους του αιτιολογείται από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε η αεροπορία στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Βέβαια ποτέ κανείς δεν απάντησε πως ο Ερντογάν για τον οποίο υποτίθεται υπήρχε εντολή δολοφονίας του, πέταξε από τη Μαρμαρίδα στην Κωνσαντινούπολη με τους αεροπόρους “πραξικοπηματίες” να βρίσκονται στον αέρα με οπλισμένα F-16. Πολλά τα σενάρια που ακούγονται γι΄ αυτή τη πτήση.

Το θέμα είναι ότι στην Τουρκία τα ισόβια πέφτουν βροχή.

Οι αεροπόροι που καταδικάστηκαν χθες υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα και ανέφεραν μόνο ότι στις 15 Ιουλίου 2016, ο τότε αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας είχε επισκεφθεί τη μονάδα τους και στην ομιλία του ζήτησε να τηρούν κατά γράμμα τις εντολές των ανωτέρων τους.

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι το καθεστώς Ερντογάν “ξηλώνει” το “κεμαλικό κατεστημένο” στις τουρκικές ΕΔ και το αντικαθιστά με “δικούς” του στρατιωτικούς. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία διώκει πάνω από 25.000 στρατιωτικούς, αλλά τον περασμένο Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στο στράτευμα περισσότερα από 42.000 νέα στελέχη.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση