ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για το γεωτρύπανο της EXXON στην κυπριακή ΑΟΖ: «Αν τολμήσετε θα κτυπήσουμε»

1 min read

Η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει άμεσα στην Κύπρο το γεωτρύπανο Fatih και προειδοποιεί μάλιστα τις ΗΠΑ για το γεωτρύπανο της Exxon το οποίο θα στηθεί στπ οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Το γεωτρύπανο αυτή την ώρα βρίσκεται στο λιμάνι της Αττάλειας. Εκεί έχουν καταφτάσει άλλα τέσσερα βοηθητικά σκάφη και θα σαλπάρει για ην Κύπρο ενώ ήδη το pronews.gr είχε ενημερώσει για το γεγονός ότι η πρώτη τουρκική γεώτρηση θα γίνονταν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να στείλει το Fatih όχι απλά στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά στην Κύπρο και ειδικότερα ανοιχτά από τα κατεχόμενα για να στείλει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ που θα ακουστεί παγκοσμίως.

Το γεωτρύπανο σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί στα χνάρια του “Μπαρμπαρόσα” του ερευνητικού σκάφους που ως τώρα έχει αποτελέσει την αιχμή των προκλήσεων της Τουρκίας κατά της Κύπρου.



Έτσι το Fatih αναμένεται να βρεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα μεταξύ της χερσονήσου της Καρπασίας και του κόλπου της Αλεξανδρέτας.

Η Άγκυρα έχει δημιουργήσει  δύο στόλους. Ο ένας θα προστατεύει το Μπαρμπαρόσα και ο άλλος θα παει στην Exxon στο οικόπεδο 10

Ο πρεσβευτής της Άγκυρας στη συνάντηση που είχε με τον Μπόλτον προειδοποίησε ότι δε γίνονται δεκτοί κανένας από τους 8 όρους και ειδικά αυτούς που έχουν να κάνουν με την Κύπρο και είναι να σταματήσουν οι Τούρκοι τις έρευνες

Μάλιστα προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι «αν στήσει το γεωτρύπανό της η Exxon η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με ολα τα μέσα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει ενεργητική δράση κατά του γεωτρύπανου

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.