Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία περικόπτει τον αριθμό των μαχητικών F-35Α για να χρηματοδοτήσουν το δικό τους T-FX! – Τι ανακοινώθηκε

1 min readΟπως αναφέρουν τουρκικές πηγές το πρόγραμμα τελικά αποσκοπεί στην απόκτηση 250 μαχητικών 5ης γενιάς F-35Α/Β και T-FX μέχρι το 2040 και 100 F-16 τα οποία θα εξοπλιστούν με ραντάρ AESA. Από εκεί και πέρα, το σύνολο των F-16 θα αντικατασταθεί από το T-FX.

Το T-FX θα εισέλθει σε υπηρεσία το 2031 με ρυθμό παραγωγής 3 αεροσκάφη το χρόνο!

Συνολικό κόστος και των δύο προγραμμάτων μαχητικών, περί τα 30 δισ. δολ. από σήμερα μέχρι το 2035.

Το πρόγραμμα του T-FX είναι το μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα της Τουρκίας: Ηδη οι εταιρείες που εμπλέκονται στις προκαταρκτικές δραστηριότητες σχεδιασμού έλαβαν πιστοποίηση αντί 1,16 εκατομμυρίων δολ.

Το έργο θα απασχολεί άμεσα τρεις χιλιάδες διακόσια (3.200) άτομα και έμμεσα θα εργάζονται επιπλέον, έντεκα χιλιάδες διακόσια (11.200) άτομα.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Dünya», o γενικός διευθυντής της TAI, Τεμέλ Κοτίλ, δήλωσε οτι θα εργαστούν μαζί με την βρετανική BAE Systems, η οποία διαδραματίζει διάφορους ρόλους στην σχεδίαση του αεροσκάφους F-35.

«Εχουμε προβλέψει μια τετραετή περίοδο για τη φάση της προκαταρκτικής σχεδίασης. Σ’ αυτή την φάση, θα καθοριστεί η δομή του αεροσκάφους. Η ανάπτυξη της μηχανικής, η τεχνολογία, οι υποδομές ελέγχων και η διαδικασία πιστοποίησης του αεροσκάφους και η απόκτηση της ικανότητας για τον σχεδιασμό του μαχητικού αεροσκάφους έχουν ξεκινήσει» δήλωσε ο Κοτίλ.

Ο Κοτίλ δήλωσε επίσης οτι η TAI θα παρέχει την τεχνολογία, το ανθρώπινο δυναμικό και τις υλικές επενδύσεις για το TF-X, ενημερώνοντας, επίσης, ότι μια πολύ μεγάλη ομάδα θα εργαστεί πάνω στο έργο.

Εξήγησε επίσης ότι το πρώτο πρωτότυπο «TF-X» θα είναι έτοιμο για την πρώτη πτήση μέσα στο 2023: «Το TF-X είναι ένα 5ης γενιάς stealth μαχητικό δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος το οποίο θα μπορεί να φτάσει σε υπερηχητική ταχύτητα χωρίς μετάκαυση», δήλωσε ο Κοτίλ.

«Θέλουμε να επιλύσουμε όλες τις λεπτομέρειες και να το έχουμε έτοιμο μέχρι το 2029 και να το εντάξουμε σε υπηρεσία με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μέσα στο 2031».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.