ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα F-35: Τα ψέματα τελείωσαν…

1 min read

Τα δύο πρώτα της stealth μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35Α παρέλαβε (το δεύτερο το παραλαμβάνει σε λίγες ημέρες) πριν λίγο η Τουρκία σε λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Φορτ Γουορθ του Τέξας, στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin.

Στις ίδιες εγκαταστάσεις θα παραλάβει η Ελλάδα το πρώτο της “ανακαινισμένο” F-16 σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα, αν όλα πάνε καλά.

ΗΤουρκία είναι στο πρόγραμμα των F-35 από τις αρχές του 1999, με την τουρκική αμυντική βιομηχανία να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην παραγωγή του.

Το αεροσκάφος αναμένεται να ενισχύσει την τουρκική αεροπορία με τις ανώτερες ικανότητές του, όπως οι τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρες και το προηγμένο σύστημα ραντάρ.

Το πρώτο F-35 θα χρησιμοποιηθεί σε αεροπορική βάση της Αριζόνα για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ το δεύτερο θα παραδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες, το τρίτο και το τέταρτο τον Μάρτιο του 2019. Τα αεροσκάφη αυτά θα παραμείνουν στις ΗΠΑ στη διάρκεια της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων.

Το πέμπτο και το έκτο αεροσκάφος θα σταλούν απευθείας στην Τουρκία όταν ολοκληρωθεί η παραγωγή τους, τον Νοέμβριο του 2019.

Η Τουρκία σχεδιάζει να παραλάβει συνολικά 100 αεροσκάφη F-35 τα επόμενα χρόνια, και στο πλαίσιο αυτό έχει προπαραγγείλει 30 αεροσκάφη.

Ούτε Γερουσία, ούτε Κογκρέσο αντιστάθηκαν στην πώλησή τους, λόγω της προμήθειας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά για την Ελλάδα: Το αεροσκάφος είναι game changer. Ολοι έχουν ευθύνες για το ότι η χώρα είναι παντελώς απροετοίμαστη, Και οι νυν και οι πρώην ευθύνονται. Σε πέντε χρόνια που θα έχει 30 μαχητικά F-35, η Ελλάδα δεν θα έχει τίποτα για να τα αντιμετωπίσει.

Το pronews.gr έχει προειδοποιήσει έγκαιρα. Ο καθένας από τους πολιτικούς μας, ας αναλάβει τις ευθύνες του, ειδικά αυτοί που κυβερνούν την χώρα την τελευταία πενταετία.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.