ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία κρατάει Ρώσους δημοσιογράφους στην Άγκυρα λόγω ιστορικοπολιτικής έρευνας εκθέτοντας την Άγκυρα

1 min read

Τρεις υπάλληλοι του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik τέθηκαν υπό κράτηση στην Άγκυρα την Κυριακή, έπειτα από  έκθεση του ρωσικού πρακτορείου σχετικά με το αμφισβητούμενο δημοψήφισμα το οποίο παραχώρησε την νότια επαρχία Χατάι στην Τουρκία το 1939, ανέφερε η Yenisafak.

”Τρία άτομα που εργάζοντο για την τουρκική υπηρεσία του ρωσικού πρακτορείου εισήσεων Sputnik τέθηκαν υπό κράτηση λόγω ενός άρθρου με τίτλο: Γιατί δόθηκε στην Τουρκία μία γωνία της Συρίας από την Γαλλία πριν από 80 χρόνια” δήλωσε η Yenisafak.

Η έκθεση του Sputnik ανέφερε πως η Χατάι ήταν μέρος της Συρίας και του Λιβάνου σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Η Γαλλία αργότερα διήγαγε δημοψήφισμα λίγο πριν το ξέσπασμα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπου το Χατάι πέρασε υπό τα τουρκικά σύνορα. Ωστόσο θεωρείται ευρέως γνωστό το γεγονός πως η Άγκυρα είχε νοθεύσει το αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ ομάδα 20 ατόμων μετέβει έξω από τα γραφεία του πρακτορείου Sputnik το Σάββατο, έπειτα από την δολοφονία Τούρκων στην Συρία λόγω Ρωσικών βομβαρδισμών. Η οργάνωση απείλησε τους υπαλλήλους φωνάζοντας συνθήματα ”Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η χώρα δεν διαιρείται”.

Πάνω από 57 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν αυτόν τον μήνα στο Ιντλίμπ έπειτα από Συριακούς βομβαρδισμούς και σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν στα τουρκικά σύνορα με την Συρία.

Σχόλιο: Ο μεταφραστής επιδιώκει να καταδείξει μία πάγια τακτική  της Τουρκίας στα θέματα μειονοτήτων και εξωτερικής πολιτικής. Τουρκικοί θρησκευτικοί κύκλοι εξετάζουν μεταφορά τούρκων πολιτών στην Θράκη, με σκοπό να δημιουργήσουν θρησκευτικό και δημογραφικό δίκτυο που σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σχετικά με το ζήτημα της Θράκης θα τους έδινε την πληθυσμιακή πλειοψηφία. Παρόμοια τακτική εχρησιμοποιείθη και στην περίπτωση της επαρχίας Χατάι.

Πηγή: www.ahvalnews.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.