ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Τουρκία απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ και ζητά από όλες τις μουσουλμανικές χώρες να κάνουν το ίδιο

1 min read

H Τουρκία σκληραίνει κι άλλο την θέση της κατά του Ισραήλ και μετά την ανάκληση του πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ, απέλασε τον Ισραηλινό πρεσβευτή!

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή και του είπε πως θα ήταν «πρέπον» να επιστρέψει στην πατρίδα του «για ένα διάστημα».

Χθες η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις, και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τους παλαιστίνιους νεκρούς.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, επιτέθηκε σε Ισραήλ και Παλαιστίνη λέγοντας ότι και τα δύο κράτη φέρουν ίδιο μερίδιο ευθύνης για τη σφαγή.

Σε συνέχεια αυτού, το υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε πίσω στην Άγκυρα τους επιτετραμένους σε Ισραήλ και ΗΠΑ, για νέες εντολές, με αφορμή τις συγκρούσεις, που ο ίδιος ο στρατός του Ισραήλ τις χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου».

Επίσης η Αγκυρα καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να επανεξετάσουν συνολικά τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, εννοώντας να διακόψουν οποιαδήποτε σχέση, όσες διατηρούν σχέσεις μαζί του.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα πως οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επανεξετάσουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ, μία ημέρα αφότου ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 60 Παλαιστίνιους στη διάρκεια των διαδηλώσεων στα σύνορα της Γάζας.

Η Τουρκία κάλεσε για μια συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας την Παρασκευή.

«Ο Ερντογάν είναι ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές της Χαμάς και συνεπώς αναμφίβολα γνωρίζει καλά την τρομοκρατία και την σφαγή», σχολίασε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μ.Νετανιάχου.

«Τον συμβουλεύω να μην κηρύττει περί ηθικής σε εμάς», προσέθεσε.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.