Η Τουρκία αναπτύσσει “εθνικό ραντάρ” για τις φρεγάτες του στόλου της

Newskamatero

Οι εισαγωγές σύγχρονων οπλικών συστημάτων, όπως το F-35 δεν αποκλείεται να αποδειχτούν ως το μικρότερο πρόβλημά μας στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε μια ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία. Το πραγματικά σοβαρό πρόβλημα είναι ότι η Άγκυρα αναπτύσσει όλο και περισσότερα δικά της συστήματα και οι αμυντικές της βιομηχανίες έχουν αρχίσει να εμπλέκονται σοβαρά με τεχνολογίες για τις οποίες παλαιότερα δεν γινόταν λόγος ούτε γι’ αστείο.

Μία από τις πιο γνωστές εταιρείες της Τουρκίας η Aselsan ολοκλήρωσε με επιτυχία το τεστ εργοστασιακής αποδοχής του ÇAFRAD Multi Functional Active Phased Array Radar. Πρόκειται για ένα ραντάρ το οποίο θα τοποθετηθεί στην φρεγάτα TF-2000 της Τουρκίας.

Η Aselsan άρχισε να ενσωματώνει το ραντάρ σε μια φρεγάτα κατηγορίας Gabya (Ex US Navy OHP) για δοκιμές που θα ολοκληρωθούν το 2018.

Δεν έχει ακόμη τουλάχιστον σημασία για το αποτέλεσμα της τουρκικής προσπάθειας. Σημασία έχει ότι το προσπαθεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Εισηγήσεις για έξοδο του Στρατού στους δρόμους τον Δεκέμβριο του 2008 επιβεβαιώνει ο Αντώναρος

Ο Ευάγγελος Αντώναρος επιβεβαίωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2008 κάποιοι εισηγήθηκαν την έξοδο του Στρατού στους δρόμους για να αντιμετωπιστούν οι ταραχές μετά από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ο κ.Αντώναρος αποδόμησε ξανά την ηγεσία της ΝΔ και επισήμανε ότι “χαϊδεύει αυτιά ακροδεξιών”. «Την Αθήνα, το 2008, δεν την έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ», […]