ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

H ρωσική Αεροπορία για 2η ημέρα ισοπεδώνει τους ισλαμιστές – Ο συριακός Στρατός έχει λάβει θέσεις και περιμένει.

1 min read

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η ρωσική Αεροπορία συνεπικουρούμενη και από συριακά μαχητικά «κονιορτοποιεί» τις οχυρές θέσεις των ισλαμιστών στην Ιντλίμπ στα νοτιοδυτικά της επαρχίας.

Κατόπιν εκτιμήσεως της καταστάσεως μετά τους χθεσινούς μεγάλους βομβαρδισμούς και αξιολόγηση των πληγμάτων κατά των ισλαμιστικών φυλακίων αποφασίστηκε η συνέχιση των αεροπορικών βομβαρδισμών προς ολοκλήρωση της καταστροφής των προκεχωρημένων θέσεων των ισλαμιστών.

Οι βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν κυρίως στην συνοικία της πόλης της Ιντλίμπ, την Jisr Al-Shughour όπου καταστράφηκαν αποθήκες οπλισμού, κέντρα διοικήσεως και αποθήκες καυσίμων.

Κτυπήθηκαν ακόμη θέσεις της Hay’at Tahrir Al-Sham (η οποία είναι η συριακή Αλ Κάιντα που άλλαξε όνομα για «διαφημιστικούς λόγους»)στην κοιλάδα του Al-Ghaab στα όρια με τους τουρκόφωνους της επαρχίας πριν στραφούν οι αεροπορικές δυνάμεις στα βόρεια της Χάμα.

Στην ύπαιθρο που περιβάλλει την συνοικία Jisr Al-Shughour, ο συριακός Στρατός με μαζικές βολές πυροβολικού κτύπησε στα χωριά  Al-Hawash, Khirbat Al-Naqous και Al-Hawijah.

Σύμφωνα με πηγές του συριακού Επιτελείου, η μεγάλη επίθεση του συριακού Στρατού προσδιορίζεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών αλλά χωρίς να αναφέρεται το πότε ακριβώς.

Σκοπίμως οι Σύροι θέλουν να παραπλανήσουν τους ισλαμιστές για το ακριβές της έναρξης της επιθέσεώς τους καθώς θέλουν να τους κουράσουν με παρατεταμένη ετοιμότητα.

Η επίθεση μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και αύριο, αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση του ρωσικού Επιτελείου και την εικόνα που θα δώσουν οι ρωσικοί δορυφόροι της τακτικής κατάστασης στο έδαφος μετά τους βομβαρδισμούς.

 

pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.