ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

H Ρωσία στέλνει και πέμπτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Τουρκία

1 min read

ΔΑΜΑΣΚΟΣ- Ένα πέμπτο πλοίο του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισε αυτήν την εβδομάδα το λιμάνι της Συρίας, σύμφωνα με το bulgarianamry, το οποίο επικαλέσθη τα ρωσικά δίκτυα Interfax και Lentra.ru.

Το ρωσικό πλοίο, εν ονόματι Καίσαρας Κούνκοφ, έχει ήδη περάσει τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια και βρίσκεται εντός της Μεσογείου. Να σημειωθεί πως κατευθύνθηκε απευθείας στο συριακό λιμάνι Tartus, όπου βρίσκεται ρωσική ναυτική βάση.

Ας θυμηθούμε πως και στις δύο Μαρτίου το ρωσικό πλοίο Novocherkassk πέρασε τον Βόσπορο και εισήλθε στην Μεσόγειο θάλασσα, πλέοντας εντός των συριακών υδάτων.

Την ίδια στιγμή, την ώρα που εσυμφωνήθει η συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε να βάλει με πυρά πυροβολικού έναντι της πόλης Seraqib όπου την καταλαμβάνουν τα συριακά στρατεύματα. 

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Ρώσων αμυντικών αναλυτών, οι τρομοκράτες χτυπούν με ολμούς των 120 mm. Οι βομβαρδισμοί συνοδεύονται από τακτικές επιθέσεις τρομοκρατών έναντι των συριακών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται έξω από την περιοχή Seraqib όπου φυλάσσεται ο συριακός στρατός. Πάρ’αυτά το ρωσικός στρατός σε συνεργασία με τον συριακό αποκρούουν τις επιθέσεις των ανταρτών, γεγονός που αποδεικνύει πως η Τουρκία ορθώς ζήτησε διάλογο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς στο Seraqib υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι για τα τουρκικά στρατεύματα.

Η Μόσχα άρχισε να αυξάνει τις προμήθειες μέσω θαλάσσης και αέρος από τις 28 Φεβρουαρίου, μία μέρα μετά την επίθεση του Συριακού στρατού σε φάλαγγα τουρκικών στρατευμάτων στην επαρχία Ιντλίμπ. Επρόκειτο για επίθεση έναντι τουρκικής φάλαγγας στην στρατηγικής σημασίας περιοχή Jebel al Zawiya.

Ο βομβαρδισμός σκότωσε περισσότερους από 30 Τούρκους στρατιώτες. Την επόμενη μέρα, ο Τούρκος δημοσιογράφος Χακάν Σελίκ, δήλωσε πως η Άγκυρα μπορεί να κλείσει τελείως τα στενά του Βοσπόρου εμποδίζοντας την είσοδο των ρωσικών πλοίων προς την Μεσόγειο, εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης στην Συρία.

Η κατάσταση στο Ιντλίμπ, όπου ο στρατός της Συρίας ξεκίνησε μίας μεγάλης κλίμακας επίθεση στις αρχές του έτους, κλιμακώθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου. Η Τουρκία, της οποίας τα παρατηρητήρια βρίσκονται πίσω από την πρώτη γραμμή μάχης, απαίτησε από την Δαμασκό να αποσύρει τα στρατεύματα και να ενισχύσει την στήριξη των Σύριων ανταρτών συμμάχων της. Μετά τον θάνατο των δεκάδων Τούρκων στρατιωτικών, η Τουρκία ξεκίνησε την στρατιωτική επιχείρηση ”Ανοιξιάτικη Ασπίδα” στην περιοχή.

 Η συριακή κυβέρνηση υποστηριζόμενη από την Ρωσία αρνήθηκε να σταματήσει την επίθεση. Αναμένεται  η μάχη του Ιντλίμπ να αποτελέσει βασικό θέμα διαπραγματεύσεων στην συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας.

πηγή: www.BulgarianMilitary.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.