ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

H Ρωσία ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις, έρχονται οι πυρηνικοί πύραυλοι Sarmat – Πούτιν: Θα γίνουμε ισχυρότεροι

1 min read

Την περαιτέρω ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, προανήγγειλε ο πρόεδρος Ρωσίας, Vladimir Putin, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Μόσχα ανοίγει νέα μέτωπα αντιπαράθεσης.
O Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι «Sarmat», θα είναι έτοιμοι για να χρησιμοποιηθούν στο τέλος του έτους.
«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εν δυνάμει στρατιωτικές απειλές και κινδύνους», ανέφερε ο Putin σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.
Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι οι νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι «Sarmat» που δοκιμάσθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι μπορούν να φέρουν 10 και πλέον πυρηνικές κεφαλές και συστήματα παραπλάνησης θα είναι έτοιμοι για να χρησιμοποιηθούν στο τέλος του έτους.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνουμε ισχυρότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Putin.

«Είμαστε υπερήφανοο για τους Ρώσους στρατιώτες»

Σε τηλεοπτική του δήλωση κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με αποφοίτους στρατιωτικής ακαδημίας, ο Putin δήλωσε υπερήφανος για τους Ρώσους στρατιώτες που μάχονται στην Ουκρανία
«Είμαστε περήφανοι που κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στην Ουκρανία) οι μαχητές μας ενεργούν με θάρρος, επαγγελματισμό, σαν πραγματικοί ήρωες», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι «άτρωτοι» πύραυλοι Sarmat

Η μονάδα των πυραύλων Sarmat θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.
Σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς, τα τεχνικά δεδομένα καθιστούν αυτόν τον πύραυλο άτρωτο τόσο στα υπάρχοντα όσο και στα μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 
Η Ρωσία πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat (ICBM)
 από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ στην περιοχή του Αρχάγγελσκ τον Απρίλιο, όπως είχε ανακοινώσει  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο Sarmat ICBM έχει αναπτυχθεί στο Makeyev State Rocket Center (μέρος της Roscosmos) και κατασκευάζεται από την Krasmash.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών ο RS-28 Sarmat είναι ικανός να φέρει μια κεφαλή MIRVed βάρους έως και 10 τόνων σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, τόσο μέσω του Βόρειου όσο και του Νότιου Πόλο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.