ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές Οι πολίτες κρίνουν το αποτέλεσμα και τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης

1 min read

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Κάπα Research.


Η έρευνα κοινής γνώμης πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 9-11 Ιουλίου, σε δείγμα 1.001 ατόμων σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Σε αυτήν καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα συναισθήματα που προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και η εικόνα των βασικών μελών της κυβέρνησης.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, η νέα κυβέρνηση, στην πρώτη εβδομάδα σχηματισμού της, έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, ενώ τα αποτελέσματα του έργου της, η ευκρίνεια των παρεμβάσεών της, η ηθική των μελών της και η επιμονή της στα δύσκολα θα κρίνουν το χρονικό εύρος βιωσιμότητάς της. Η μεγάλη πλειοψηφία (άνω του 60%) την θέλει να εξαντλεί την τετραετία. Οι πολίτες αναμένουν κινήσεις – με αποφασιστικότητα – στους τομείς του φορολογικού, της ασφάλειας, των επενδύσεων, της Παιδείας και του εκσυγχρονισμού του κράτους.

Στην ερώτηση πώς αξιολογείτε το εκλογικό αποτέλεσμα, το 35% των ερωτηθέντων απαντά “θετικά”, το 16% “μάλλον θετικά”, το 14% “μάλλον αρνητικά”, το 32% “αρνητικά” και το 3% ΔΓ/ΔΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.