ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η πρώτη αερομαχία F-22 της USAF με Su-35 της Ρωσικής Αεροπορίας!

1 min read

Η πρώτη αερομαχία F-22 της USAF και Su-35 της Ρωσικής Αεροπορίας είναι γεγονός. Για πρώτη φορά η Ρωσία έστειλε δυτικά της Αλάσκα “πακέτο” στρατηγικών βομβαρδιστικών Τu-95MS τα οποία συνοδεύονταν από δύο Su-35S,  το μοναδικό μαχητικό αυτή τη στιγμή που μπορεί να “δει” από απόσταση 90 χλμ και το F-35 με την χρήση του ραντάρ Irbis-E και του ηλεκτροπτικού συστήματος στόχευσης.

Μάλιστα οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο της προετοιμασίας της αποστολής των Tu-95MS και Su-35

Η “θερμή” συνάντηση έγινε δυτικά της ηπειρωτικής Αλάσκας αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης της αμερικανικής αεροπορίας που μιλά για “αναχαίτιση”.

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και την περασμένη εβδομάδα στην ίδια περιοχή, όταν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 εντοπίστηκαν από τα αμερικανικά ραντάρ να πετούν πάνω από τα διεθνή ύδατα της Αρκτικής.

Ο σκοπός της πιο πρόσφατης πτήσης έρχεται την ώρα που η Ρωσία και η Κίνα ξεκίνησαν την άσκηση Vostok 2018, τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που έχει κάνει η Ρωσία τις τελευταίες δεκαετίες.

Στην άσκηση  Vostok 2018, συμμeτέχουν επίσης χιλιάδες στρατεύματα από τον κινεζικό στρατό που εκπαιδεύονται μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη των Ρωσικών δυνάμεων.

Στα μέσα του περασμένου Αυγούστου, η Ρωσία έστειλε δύο βομβαρδιστικά Tu-160 στην Αλάσκα, αποδεικνύοντας ότι η Μόσχα μπορεί να αναπτύξει βαριά βομβαρδιστικά κοντά στις ΗΠΑ.

Τα βομβαρδιστικά Tu-160 μπορούν να μεταφέρουν έξι πυραύλους κρουζ και 12 πυρηνικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας, ενώ πετούν με ταχύτητα δυο φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.

Αλλη μια “συνάντηση” στην Αλάσκα

«Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη επιτήρησης Tu-95MS της Ρωσικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν προγραμματισμένες πτήσεις πάνω από ουδέτερα ύδατα στον Αρκτικό Ωκεανό καθώς και τις θάλασσες Bering και Okhotsk”, δήλωσε το υπουργείο σε δήλωσή του την Παρασκευή.

Τα αεροσκάφη αυτά πραγματοποιούν συχνά περιπολίες ρουτίνας στην περιοχή της Αρκτικής και του Ατλαντικού, καθώς και στη Βαλτική Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Τέτοιες αποστολές εκτελούνται «με αυστηρή τήρηση των διεθνών κανονισμών χωρίς να παραβιάζονται τα ξένα σύνορα”.

Αναφερόμενη σε έναν εκπρόσωπο της Βόρειας Διοίκησης και της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης (NORAD), η Washington Free Beacon ανέφερε ότι η συνάντηση των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε εκτός των ακτών της Αλάσκας:

Το Sukhoi Su-35 περιγράφεται από τους κατασκευαστές του ένα 4 + + γενιάς μαχητικό αεροσκάφος με ορισμένα πέμπτης γενιάς – ή stealth – χαρακτηριστικά. Την ικανότητά του να καταρρίψει αεροσκάφη stealth την οφείλει εν πολλοίς στην σούπερ ευελιξία του.

Αυτό είναι σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς μια ικανότητα αλλαγής των κανόνων αερομαχίας, αφήνοντας τις δυτικές αεροπορικές δυνάμεις κολλημένες με πολύ ακριβά αεροσκάφη που θα μπορούσαν να αποδειχθούν «πήλινα περιστέρια». Οι κινητήρες του Su-35 επιτρέπουν την εκτέλεση όλων των ειδών ακροβατικών ελιγμών, συμπεριλαμβανομένου του Pancake, μια πρωτοφανή οριζόντια 360 μοιρών στροφή χωρίς απώλεια ταχύτητας (Pancake – οριζόντια στροφή, σχεδόν επί τόπου, κατά 360 μοίρες, χωρίς απώλεια ταχύτητας – «χωρίς απώλεια ταχύτητας» είναι μια αμφίβολη αξίωση).

Ο Πήτ Μπάρτος της Northrop Grumman – ο οποίος ήταν μέλος του προγράμματος της JSF της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, λέει ότι το stealth είναι η βασική παράμετρος για τον σχεδιασμό του F-35 και έτσι δεν χρειάζεται την ευελιξία, ενώ σύμφωνα με το Defense Industry Daily, το stealth είναι πολύ χρήσιμο, αλλά «δεν είναι ο αόρατος μανδύας του Χάρυ Πότερ».

Ειδικά για το ραντάρ IRbis-E του Su-35 και το ηλεκτροοπτικό σύστημα στόχευσης που αποκάλυψε πτήση μαχητικού stealth F-22A, από τα 80 χλμ. όπως επιβεβαίωσε η εκπομπή που έκανε το Su-35!

Με μέγιστη ταχύτητα Mach 2,5, ένα υψηλό φάσμα εμβέλειας των 3600 χλμ. και 12 πυραύλους Vympel, είναι απέναντι σε ένα F-35 με μια εμβέλεια από μόλις 2.222 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα Mach 1.6, η σίγουρη επιθυμία θανάτου για το αμερικανικό μαχητικό. 

Στην Συρία πέτυχε μέχρι και έξι ταυτόχρονους εγκλωβισμούς δυτικών μαχητικών σε αποστάσεις μεταξύ 70 και 105 χλμ από το σημείο που βρισκόταν!

Αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό από την πλευρά των δυτικών αεροπορικών δυνάμεων, το μελλοντικό μαχητικό stealth τους είναι σήμερα ευάλωτο


Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.