ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η οικονομία μας γίνεται ισχυρότερη

1 min read

Κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ- αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο η Standard and Poor’s, διατηρώντας πάντως θετικό outlook στην αξιολόγηση.

ΗS&P διατηρούσε τη βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας στο Β από το καλοκαίρι του 2018, χαμηλότερα από τους άλλους οίκους αξιολόγησης και τέσσερις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Την ίδια στιγμή, η βαθμολογία της Moody’s στην Ελλάδα είναι στο B1, ένα επίπεδο κάτω από αυτή της Fitch, η οποία στα τέλη Αυγούστου άφησε την χώρα στάσιμη (BB- με σταθερό outlook). Η Moody’s είχε αναβαθμίσει την 1η Μαρτίου την ελληνική οικονομία κατά δυο κλίμακες. Δίνει αξιολόγηση αντίστοιχη του οίκου S&P, μόνο που ο τελευταίος διατηρεί θετικό outlook, ενώ η Moody’s σταθερό.

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας γίνεται ισχυρότερη

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor’s αποδεικνύει ότι η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη. Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας. Και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο twitter.

Σταϊκούρας για αναβάθμιση από Standard & Poor’s : Ενα ακόμη βήμα επιστροφής στην πλήρη κανονικότητα

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για θετική εξέλιξη που συνιστά ένα ακόμη βήμα επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην πλήρη κανονικότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

«Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα. Αυτή η θετική εξέλιξη δείχνει ότι η οικονομία της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα.

Αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου.

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηµατικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις. Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία.

Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.