ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Μπαρτσελόνα «διέλυσε» με 8-2 τη νεοφώτιστη Ουέσκα

1 min read

Το ματς με τη νεοφώτιστη Ουέσκα στο Καμπ Νου ήταν από αυτά στα οποία η Μπάρτσα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει γκολ και θέαμα στο κοινό της.

Και ακριβώς έτσι εξελίχθηκε, παρά το γεγονός ότι η θαρραλέα στο πρώτο ημίχρονο Ουέσκα πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό. Στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα βρήκε τον ρυθμό της και δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, φτάνοντας στο εκκωφαντικό 8-2, με τον Λιονέλ Μέσι να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δύο γκολ και δύο ασίστ!

Μέσι και Σουάρες έδωσαν τη λύση, η Ουέσκα μείωσε σε 3-2 λίγο πριν βγει το ημίχρονο, αλλά με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μπάρτσα δεν αστειεύτηκε. Με ένα δεύτερο γκολ του Μέσι και ένα από τους Ντεμπελέ, Ράκιτιτς και Ζόρντι Άλμπα η Μπάρτσα, που έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι του Καμπ Νου, έφτασε το 7-2. Στις καθυστερήσεις, ο Μέσι άφησε τον Σουάρες να εκτελέσει το πέναλτι, με τον Ουρουγουανό να σκοράρει για δεύτερη φορά για το τελικό 8-2. Με αυτή την εντυπωσιακή επικράτηση η Μπαρτσελόνα έκανε το 3Χ3 διατηρώντας το απόλυτο και παραμένοντας στην κορυφή μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ παράλληλα υποχρέωσε τη νεοφώτιστη Ουέσκα στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Θαρραλέα η Ουέσκα, αλλά η Μπάρτσα το έφερε στα μέτρα της

Το ξεκίνημα στο Καμπ Νου ήταν αναπάντεχο με την Ουέσκα να «παγώνει» το καταλανικό κοινό στο 3′ όταν ο Λόνγκο πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα, και ο Ερνάντες με προβολή από κοντά έβαλε μπροστά τους νεοφώτιστους. Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να βρει ρυθμό και όταν το κατάφερε έκλεισε την Ουέσκα στην περιοχή της, παίρνοντας τα ηνία. Στο 16′ ο Μέσι «χόρεψε» την άμυνα των φιλοξενούμενων και με τη βοήθεια του δοκαριού ισοφάρισε σε 1-1 με ένα εξαιρετικό γκολ. Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 24′ η Μπάρτσα πήρε το προβάδισμα, όταν ο Άλμπα πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή, γύρισε στην καρδιά της άμυνας της Ουέσκα και από το πόδι του Μαγιοράλ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1 των Καταλανών.
Η Μπάρτσα συνέχιζε να πιέζει, απέναντι πάντως σε μία θαρραλέα Ουέσκα. Στο 29′ ο Ντεμπελέ είδε το φαλτσαριστό του να βρίσκει το οριζόντιο, αλλά στο 39′ ήρθε το 3-1 για τους παίκτες του Βαλβέρδε. Ο Άλμπα έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, βρήκε τον Σουάρες μέσα στην περιοχή και ο Ουρουγουανός τελείωσε τη φάση. Το VAR έδειξε ότι ο Άλμπα δεν βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής μέτρησε κανονικά το γκολ. Η Ουέσκα, ωστόσο, που δεν φοβόταν να βγει μπροστά όταν είχε τη δυνατότητα, απάντησε άμεσα και στο 42′ μετά το γύρισμα του Γκόμεθ, ο Γκαγιάρ με προβολή μείωσε σε 3-2, ολοκληρώνοντας ένα ημίχρονο με πολλά γκολ και γρήγορο ρυθμό.

Το Καμπ Νου κατηφόρισε και έπεσαν… οκτώ!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Μπάρτσα πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ουμτιτί βρήκε τον Σουάρες και αυτός με τη μία τον Ντεμπελέ, ο οποίος πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή σημάδεψε με δυνατό σουτ τη γωνία του Βέρνερ και έγραψε το 4-2. Οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν μπει φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος για να καθαρίσουν το παιχνίδι και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 52′, ο Μέσι με μία από τις κλασικές μπαλιές του, βρήκε τον Ράκιτιτς από τα δεξιά και ο Κροάτης με ένα δυνατό σουτ τράνταξε τα δίχτυα της Ουέσκα για το 5-2.

Η Μπάρτσα δεν έλεγε να αφήσει το πόδι από το γκάζι, ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Εκμεταλλευόμενος την αμυντική γραμμή της Ουέσκα που έπαιζε ψηλά, ο Κουτίνιο με όμορφη κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Μέσι και εκείνος πλάσαρε για το 6-2. Ο Αργεντινός άσος, μετά τα γκολ, διπλασίασε και τις ασίστ του. Στο 81′ δεν δυσκολεύτηκε να… ταΐσει τον προωθημένο Άλμπα, ο οποίος πλάσαρε τον Βέρνερ για το 7-2! Στις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα που δεν χάριζε τίποτα κέρδισε πέναλτι και ο Σουάρες ευστόχησε, γράφοντας το τελικό 8-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, βάζοντας έτσι τέλος στον εφιάλτη της Ουέσκα…

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα, Ουμτιτί (65′ Λενγκλέ), Πικέ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς (71′ Βιδάλ), Μπουσκέτς (76′ Άρτουρ), Κουτίνιο, Ντεμπελέ, Μέσι, Σουάρες
Ουέσκα (Λέο Φράνκο): Βέρνερ, Λουισίνιο, Ετσέιτα, Μαγιοράλ, Μιραμόν, Μούστο, Μελέρο, Γκόμεθ, Γκαγιάρ (65′ Σεμέδο), Ερνάντες (72′ Άβιλα), Λόνγκο (58′ Γκιουρλέρ)

Πηγή: gazzetta.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.