ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η κυβέρνηση «βαθμολογεί» τους δημόσιους υπαλλήλους – Ξεπαγώνει τις εκθέσεις αξιολόγησης

1 min read

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης τίθενται οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι βαθμολογίες τους μπαίνουν στα ηλεκτρονικά κιτάπια και οι αξιολογικές κρίσεις για την απόδοσή τους σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και νομικά πρόσωπα αποκτούν “αποτύπωμα”. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ξεπαγώνει τις διαδικασίες για την οριστικοποίηση της βαθμολόγησης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, με βάση τις περσινές ηλεκτρονικές εκθέσεις αξιολόγησης.

Μάλιστα, απευθύνει αυστηρή εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να “κλείσουν” τις εκκρεμότητες για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Η επίσπευση συνδέεται και με επισημάνσεις των τεχνικών κλιμακίων των “θεσμών” κατά τη διάρκεια πρόσφατων συζητήσεων που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, οι εμπειρογνώμονες -εκπρόσωποι των δανειστών που εξετάζουν την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων ανέδειξαν την υπόθεση με τις διαδικασίες αξιολόγησης προσωπικού, οι οποίες έχουν παγώσει από τον Ιούνιο.

Πριν από δυο ημέρες έγγραφο με την ένδειξη “επείγον”, το οποίο υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/3/οικ.33944 -2.10.2019), εστάλη προς τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού , προς όλα τα Υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Σε αυτό τίθενται αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης αναφορικά με την αξιολογική περίοδο του έτους 2018. Παράλληλα, ζητείται από τους αρμοδίους να γνωστοποιήσουν στην Διεύθυνση Αξιολόγησης και Παρακολούθησης Διαδικασιών Επιλογής και Πειθαρχικών Θεμάτων (του πρώην υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης) τις οριστικές βαθμολογίες για τις ηλεκτρονικές εκθέσεις αξιολόγησης της περιόδου του έτους 2017 .

Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να καταγραφεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα :

-ο συνολικός αριθμός των εκθέσεων αξιολόγησης που κατ’ εξαίρεση υποβλήθηκαν σε έντυπη μορφή και

-ο συνολικός αριθμός υπαλλήλων που ήταν υπόχρεοι προς αξιολόγηση.

Έτσι, ορίζεται ότι η καταχώριση των στοιχείων στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνει από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως την 15η Νοεμβρίου 2019 .

Επίσης, προσδιορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα οριστικοποιηθούν οι βαθμολογίες των ηλεκτρονικών εκθέσεων , που εξετάστηκαν από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, και για τις οποίες έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση. Η καταχώριση των βαθμολογιών θα γίνει στην ηλεκτρονική εφαρμογή από την 18η Νοεμβρίου 2019 έως την 29η Νοεμβρίου 2019 .

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις για τις οποίες θεμελιώνεται δικαίωμα ένστασης ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να ενημερωθεί ο αξιολογούμενος για προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης κατηγοριοποιούνται ως εξής:

– σε όσες πληρούν τα κριτήρια για υποχρεωτική παραπομπή στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης ( εκθέσεις αξιολόγησης με βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση με 90 σε τουλάχιστον ένα κριτήριο, καθώς και οι εκθέσεις αξιολόγησης που η απόκλιση μεταξύ των μέσων όρων των βαθμολογιών των δύο αξιολογητών υπερβαίνει τις είκοσι τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες).

-σε εκείνες για τις οποίες θεμελιώνεται δικαίωμα ένστασης από τον αξιολογούμενο ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής ( εκθέσεις αξιολόγησης με βαθμολογία μικρότερη ή ίση με 60 σε τουλάχιστον ένα κριτήριο, καθώς και οι εκθέσεις αξιολόγησης με μέσο όρο βαθμολογίας μικρότερο του 75)

– σε εκείνες για τις οποίες δεν προκύπτει υποχρέωση εξέτασης από την Ειδική Επιτροπή και δε θεμελιώνεται δικαίωμα ένστασης από τον αξιολογούμενο ( εκθέσεις αξιολόγησης που δεν εμπίπτουν στις προηγούμενες περιπτώσεις και έχουν λάβει μέσο όρο βαθμολογίας από 75 έως 89).  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.