ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η «καυτή» ισορροπία ΗΠΑ – Ρωσίας έχει αποθρασύνει τον Ερντογάν σε όλα τα πεδία

1 min read

Με ένα πολύ χαρακτηριστικό άρθρο στην Χουριέτ ο παλαίμαχος Τούρκος διπλωμάτης, Uluç Özülker, αναφέρει ότι στην σημερινή διεθνή συγκυρία με την πολύ εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων και τον άγριο γεωπολιτικό ανταγωνισμό, κανείς δεν θέλει να χάσει την Τουρκία και τον Ερντογάν. «Bu dengelerde hiç kimse Türkiye’yi kaybetmek istemez».

Η αντιπαλότητα ΗΠΑ Ρωσίας στην Συρία προσέφερε ουσιαστικά την μεγάλη ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν και χρησιμοποιώντας την μεγάλη υπέροχη της στρατοκρατικής της μηχανής, αν και δύσκολα, κατάφερε να καταλάβει τον θύλακα, ενώ τώρα απειλεί να προχωρήσει ανατολικότερα παρά του ότι εκεί θα συναντήσει αμερικανικές βάσεις, χωρίς αυτό να την πτοεί γιατί πιστεύει ότι δεν θα βρει αντίσταση. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και στο Ιράκ.

Τα όνειρα των Κούρδων για μια μόνιμη ανεξάρτητη εστία προς το παρών μπαίνουν στο ράφι, καθώς οι Αμερικανοί και το Ισραήλ που τα ευνοούσαν τώρα έχουν άλλες άμεσες προτεραιότητες, (το Ισραήλ ανησυχεί για τις ιρανικές βάσεις στην Συρία) και έχουν αφήσει τους Κούρδους μόνους να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα του Ερντογάν.

Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση που διάγει μια περίοδο από τις πιο δύσκολες, με πολλά συσσωρευμένα προβλήματα, φαίνεται τελείως αδύναμη να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα του Ερντογάν και τις άνευ προηγούμενου απειλητικές του δηλώσεις εναντίον της Ευρώπης, ενώ έχει αποχαλινωθεί στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Εμπρός σε αυτή την κατάσταση τι μέλει γενέσθαι όσον αφορά την ελληνική πλευρά.

Επί χρόνια μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική έχει φέρει σήμερα την χώρα στο αδιέξοδο συν την μνημονιακή καταστροφή.

Οι Βυζαντινοί συνήθιζαν να λένε, « Ουαί τω μη τοις ιδίοις νύξη ξυόμενοι», δηλαδή, «αλλοίμονο σε αυτόν που δεν έχει νύχια να ξυστεί». Εκείνο που επιβάλλεται άμεσα είναι η δημιουργία μια μεγάλης εθνοφυλακής και η συνειδητοποίηση σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ότι ζούμε σε περίοδο εκτάκτου ανάγκης, για αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα.

Η μονή γλώσσα που καταλαβαίνει καλα ο σουλτάνος, είναι αυτή της αποφασιστικότητας, αλλά…και του οικονομικού «πολέμου».

Πηγή:nikosxeiladakis

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.