ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

H Interpol προειδοποιεί: Ο ISIS ετοιμάζει νέες επιθέσεις

1 min read

Τον κίνδυνο για ένα νέο κύμα ενεργειών που συνδέονται με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, επέστησε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Interpolο γερμανός Γιούργκεν Στοκ, καθώς άτομα που έχουν καταδικαστεί για ήσσονος σημασίας αδικήματα, που συνδέονται με την τρομοκρατία, θα αποφυλακιστούν τα επόμενα χρόνια.

Σε πολλούς από τους καταδικασμένους για στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων ή για διασυνδέσεις με αυτές, επιβλήθηκαν μικρές ποινές φυλάκισης «2,3,4 ή 5 ετών», ελλείψει απτών στοιχείων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις, τόνισε ο Στοκ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

«Σε πολλά μέρη του κόσμου…αυτές οι γενιές πρώιμων υποστηρικτών, πρώιμων τρομοκρατών θα αποφυλακιστούν τα επόμενα χρόνια», δήλωσε.

Οι αποφυλακίσεις αυτές μπορεί να επιφέρουν μια δεύτερη εκδοχή του Ισλαμικού Κράτους «ISIS 2.0», προειδοποίησε.

«Με τον ISIS ηττημένο γεωγραφικά, αυτά τα άτομα είτε θα αποπειραθούν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές στην νοτιοανατολική Ασία ή Αφρική, ή να περιμένουν στην Ευρώπη για να εξαπολύσουν επιθέσεις», προέβλεψε ο Στοκ.

Η βάση δεδομένων που διαθέτει η Interpol σε ψεύτικα και κλεμμένα έγγραφα ταυτότητας αποτελεί ένα βασικό εργαλείο στην καταπολέμηση μελλοντικών κινήσεων των επίδοξων τρομοκρατών, που συχνά χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες, συμπλήρωσε.

Ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας έχει αναπτύξει μια βάση δεδομένων 44.000 προφίλ ξένων μαχητών που εντάχθηκαν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Συρία και το Ιράκ, κατέληξε.

 

cnn.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.