ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 28 Νοεμβρίου

1 min read

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 αποφάσισε η διοίκηση της ΓΣΕΕ, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η διοίκηση της Συνομοσπονδίας έλαβε απόφαση κήρυξης 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, «ημερομηνία που με σαφήνεια αναδεικνύει την αυτόνομη και ακηδεμόνευτη στρατηγική των 146 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων – μελών μας – έναντι κομματικών, εργοδοτικών και κυβερνητικών παρεμβάσεων, αλλά και ως αναγκαιότητα προσδιοριζόμενη από τις εξελίξεις σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο. Ειδικότερα, στην προμετωπίδα του αγώνα της ΓΣΕΕ βρίσκονται τα ζητήματα της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας» τονίζει η Συνομοσπονδία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, επανέλαβε την πάγια θέση της Συνομοσπονδίας για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη μελέτη που έκανε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, την οποία κοινοποίησε και στη ΓΣΕΕ. Όπως είπε, σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΑΕΔ, μία αύξηση 1% του κατώτατου μισθού, υπολογίζεται ότι θα επιφέρει επιβάρυνση στον Οργανισμό της τάξης των 10.621.000 ευρώ.

Επιπλέον, αποφασίστηκε το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 στην Καλαμάτα, σε συνέχεια πραγματοποίησης των συνεδρίων της Συνομοσπονδίας σε επαρχιακές πόλεις.

«Μέχρι τότε και με έντονες πλέον τις κάθε φορά αμφισβητήσεις των αυτοαποκαλούμενων ως “ταξικών” δυνάμεων γύρω από τη “νομιμοποίηση” των εκλογικών αποτελεσμάτων των περίπου 12.500 πρωτοβάθμιων σωματείων που απαρτίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, η διοίκηση της Συνομοσπονδίας αποφάσισε να ξεκινήσει τις διεργασίες για τη θεσμοθέτηση μοναδικού συνδικαλιστικού “βιβλιαρίου” ανά εκλογέα εργαζόμενο, προσαρμοσμένο βεβαίως στις τεχνολογικές και νομικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί από την ψήφιση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τις οργανώσεις που απαρτίζουν την Κοινωνική Συμμαχία, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και, «στις 28 Νοεμβρίου, να συμπορευτούμε απέναντι στις πολιτικές που ισοπεδώνουν κοινωνία και οικονομία».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.