ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Γερμανία πιέζει για αφοπλισμό των Ελληνικών νήσων του Αιγαίου

1 min read

Η Γερμανία είναι μία μεγάλη οικονομική δύναμη χωρίς στρατό και ό,τι κάνει το κάνει σίγουρα για την οικονομία της, αλλά πάντα με εντολή των ΗΠΑ γιατί στην πραγματικότητα είναι προτεκτοράτο και είναι πολύ βολικό να της χρεώνουν τα πάντα οι αμερικανόδουλοι εξουσιαστές της χώρας μας. Έτσι λοιπόν πίσω από κάθε κίνηση της Γερμανίας υπάρχει και η Ουάσιγκτον χωρίς αμφιβολία. Όπως ανακοινώθηκε και δημοσιεύθηκε στην Ντόιτσε Βέλλε να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις  από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, φέρεται να έχει ζητήσει η Άνγκελα Μέρκελ από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Έγραψε συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ:

“Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Ελλάδα σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου τα οποία από τη δεκαετία του 1960 εξόπλισε και εγκατέστησε στρατό. Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η κυβέρνηση της Μέρκελ ζητάω από την Ελλάδα να τερματίσει την στρατιωτική της παρουσία στα νησιά. Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που βγαίνει στην Ελλάδα ανέφερε πως “Η Γερμανία ασκεί πιέσεις του Μητσοτάκη για να αποσύρει το στρατό από τα νησιά, τα οποία βάση του διεθνούς δικαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου Σελαμί Κουράν δήλωσε πως η Τουρκία σε αυτό το θέμα διαθέτει βήματα που μπορεί να κάνει και είπε τα εξής:

«Για τον αφοπλισμό αυτών των νησιών πρέπει επίσημα να δοθεί διορία στην Ελλάδα. Την διορία αυτή την καθορίζει το κράτος.

Επαναλαμβάνουμε την θέση μας: Εθνικό έγκλημα και προδοσία θα είναι ο αφοπλισμός των νήσων μας και η παράδοση κατ’ ουσίαν ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής επικράτειας στην Τουρκία. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.