Τε. Οκτ 21st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση κινητού μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμη κι αν είναι σταματημένο!

1 min read

Οι γαλλικές αρχές παίρνουν πιο αυστηρά μέτρα για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου μέσα στο αυτοκίνητο. Σβήνοντας μια φράση από τη σχετική διάταξη του γαλλικού ΚΟΚ, δεν αρκεί πλέον να έχεις σταματήσει στην άκρη του δρόμου για να χρησιμοποιήσεις το κινητό τηλέφωνο.
Μέχρι πρότινος, σύμφωνα με τη νομοθεσία ανέφερε ότι «απαγορεύεται η χρήση του κινητού μέσα στο αυτοκίνητο κατά την κυκλοφορία». Τώρα οι τελευταίες αυτές λέξεις έχουν σβηστεί και πλέον η διατύπωση είναι απλούστερη και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο. Εννοείται λοιπόν ότι απαγορεύεται να μιλάς, να στέλνεις ή να διαβάζεις μηνύματα ή να χρησιμοποιείς οποιαδήποτε εφαρμογή όταν το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση. Για αυτό οι πιο νομοταγείς σταματούν στην άκρη του δρόμου όταν πρόκειται να πιάσουν στο χέρι το κινητό.

Ούτε αυτό είναι αρκετό πλέον. Αν θες πραγματικά να είσαι βέβαιος ότι δεν θα πληρώσεις πρόστιμο €135 θα πρέπει το αυτοκίνητο να είναι παρκαρισμένο σε κανονική θέση στάθμευσης με σβηστό τον κινητήρα. Η μόνη εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα είναι η χρήση του τηλεφώνου για να καλέσεις βοήθεια μετά από ένα ατύχημα, σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro. Αν και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έρευνα που να συνδέει την αύξηση των θανάτων σε τροχαία που παρατηρείται στους γαλλικούς δρόμους, μετά από χρόνια μείωσης, οι γαλλικές αρχές θεωρούν ότι συγκεκριμένη ρύθμιση θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η μείωση του ορίου ταχύτητας στους δρόμους με δύο λωρίδες κυκλοφορίας από τα 90 στα 80 km/h.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.