ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

H Φρεγάτα ΥΔΡΑ υψώνει την γαλανόλευκη στον Περσικό Κόλπο – ΦΩΤΟ

1 min read

Μετά από απουσία 7 χρόνων, η Ελλάδα επέστρεψε στον Περσικό Κόλπο, στέλνοντας ισχυρά μηνύματα εξωστρέφειας, στρατηγικών συμμαχιών αλλά και αποφασιστικότητας. Το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ (κλάσης ΜΕΚΟ – η πρώτη φρεγάτα του τύπου που προμηθεύτηκε το Πολεμικό Ναυτικό) αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του δόγματος της ενεργούς Στρατιωτικής Διπλωματίας, που προωθεί η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ.

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και κατά την διάρκεια του επανάπλου της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ από τον λιμένα ABU DHABI των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ελλάδα, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με τις Κορβέτες ABU DHABI και MEZYAD των ΗΑΕ στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου, κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ.

Η Φ/Γ ΥΔΡΑ είχε καταπλεύσει στον λιμένα ABU DHABI, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, «η ανωτέρω συνεκπαίδευση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών. Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό πλαίσιο».

Η εν λόγω δραστηριότητα έρχεται ως επιστέγασμα της παρουσίας του Ελληνικού πλοίου στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, της άριστης συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών και σε συνέχεια πλήθους κοινών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδεικνύοντας έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Όμως, η ελληνική φρεγάτα συμμετείχε και σε ασκήσεις με πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται στην περιοχή.

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ και συνεργασίας με την Αμερικανική πλευρά, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ με τα Περιπολικά USCG ADAK και USCG MAUI των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Η συνεκπαίδευση περιλάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών. Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διασυμμαχικό πλαίσιο, δείχνοντας έμπρακτα τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των 2 χωρών στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας που συντελείται διαρκώς στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.