ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει μπλόκο στους Αμερικανούς τουρίστες λόγω κορωνοϊού

1 min read

Καθώς τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν την άρση των περιοριστικών μέτρων, τα κράτη μέλη συζητούν τον ενδεχόμενο απαγόρευσης των επισκεπτών από αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μεταδίδει το CNNi επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους

Αν και οι πηγές αυτές, που εμπλέκονται στις συνομιλίες, λένε ότι προς το παρόν δεν έχουν καταρτιστεί λίστες με συγκεκριμένες χώρες, η Ευρωπαίοι εταίροι βρίσκονται μπροστά στη σύνταξη ενός καταλόγου με ταξιδιώτες χωρών που θεωρούνται ασφαλείς για να έρθουν στην Ευρώπη από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που μίλησαν στο CNNi, η ταξιδιωτική οδηγία θα βασίζεται στον τρόπο που οι χώρες προέλευσης χειρίζονται το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Τα κριτήρια θα επικεντρώνονται στην μετάδοση του ιού», δήλωσε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλες στοχεύουν να κρατήσουν μακριά τους ταξιδιώτες από χώρες «όπου ο ιός μεταδίδεται πιο ενεργά».

Ωστόσο, οι συστάσεις της Κομισιόν δεν θα έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα. Μόνο μία χώρα μπορεί να πάρει την απόφαση να ανοίξει και να κλείσει τα σύνορά της.

Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα είναι, μαζί με πολίτες από χώρες όπως η Ρωσία και η Βραζιλία, στον κατάλογο των χωρών που δεν είναι ευπρόσδεκτες στην Ε.Ε.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πρώτες με διαφορά στα κρούσματα COVID-19 με πάνω από 2,3 εκατ. και καταγράφουν επίσης τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως, έχοντας ξεπεράσει τους 120.000.

Την Τρίτη, αντίστοιχο δημοσίευμα των New York Times, ανέφερε ότι οι Αμερικανοί πολίτες ενδεχομένως δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν στο ευρωπαϊκό μπλοκ όταν αυτό ανοίξει τα σύνορά του.

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να επισκέπτονται την Ε.Ε. με την εξαίρεση «απαραίτητων ταξιδιών» από τα μέσα Μαρτίου. Η τελική απόφαση για το άνοιγμα των συνόρων δεν αναμένεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Μια τέτοια απαγόρευση σε Αμερικανούς ταξιδιώτες θα αποτελέσει πλήγμα για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε τα εκτεταμένα τεστ για την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.