ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Λύση σύνθετης ονομασίας προκρίνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνης

1 min read

Λύση σύνθετης ονομασίας προκρίνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνης

Τη λύση της σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ, προκρίνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, σε αντίθεση με την κεντρική θέση του κόμματός του, το οποίο τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία».

«Η όλη διαδικασία που έχει ξεκινήσει επιβάλλεται πλέον να ολοκληρωθεί ώστε να κλείσει ο κύκλος των πυροδοτούμενων εθνικιστικών εξάρσεων και διπλωματικών ζητημάτων που άρχονται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και που έμειναν άλυτα όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους που δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε εδώ», τονίζει ο κ. Κατσιαντώνης σε συνέντευξή του στο Έθνος.

Ο βουλευτής προσθέτει ότι «εν έτει 2018 οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της σύνθετης ονομασίας, πάντα στο πλαίσιο των όρων που προστάζουν η ορθή εξωτερική πολιτική και η διπλωματία που ακολουθεί η χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι είναι αμετακίνητη στη θέση της να μην δεχτεί τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα την οδηγήσει σε επιστροφή του αλυτρωτισμού.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση