ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η «επιθυμία» του Σουλτάνου και τα σκοτεινά παιγνίδια στις Μουφτείες της Θράκης

1 min read

Του Νίκου Μελέτη 

Σχέδιο απαξίωσης των Μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης και πλήρους εγκατάλειψης των δυο Μουφτειών ώστε να έρθει σαν «ώριμο φρούτο» η ικανοποίηση της απαίτησης του Ταγίπ Ερντογάν για, εκλογή πλέον, των νέων μουφτήδων, καταγγέλλεται ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή στη Θράκη.

όπως έχει γίνει γνωστό έχει ζητηθεί και ασκείται πίεση στους δυο νόμιμους μουφτήδες να παραιτηθούν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για «εκλογή» των νέων μουφτήδων.
Είναι σαφές ότι απαιτούνται εξαιρετικά προσεκτικοί χειρισμοί καθώς ακόμη κι αν εξαναγκασθούν σε παραίτηση οι δυο μουφτήδες, οι οποίοι βεβαίως δεν είναι εντελώς αμέτοχοι για την παρακμή των Μουφτειών και επιχειρηθεί η αλλαγή και διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος που θα αναδείξει τους διαδόχους τους, το τουρκικό παρακράτος θα επιχειρήσει με όλα τα «μέσα» που διαθέτει να ελέγξει την εκλογή αυτή, ώστε τελικά να αναδειχθούν στις κρίσιμές αυτές θέσεις άνθρωποι που θα υπηρετούν τον τουρκισμό στην Θράκη.
Πάντως αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι έτσι θα «καλοπιάσει» τον Ταγίπ Ερντογάν, μάλλον κάνει λάθος καθώς ο τούρκος ηγέτης ζητά και απαιτεί εκλογή των μουφτήδων με καθολική ψηφοφορία των μουσουλμάνων πολιτών, ώστε τελικά να αναδειχθεί πολιτικό-θρησκευτικός ηγέτης στη μειονότητα..

Για τη συνέχεια Liberal

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu