ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ελβετία βάζει «χέρι» στις μεγάλες πολυεθνικές

1 min read

Η Ελβετία βάζει «χέρι» στις μεγάλες πολυεθνικές

Στοιχεία ανά κράτος, ώστε να φαίνεται σε ποιες χώρες δημιουργούν τζίρο και σε ποιες πληρώνουν φόρους, θα πρέπει να υποβάλουν περίπου 200 επιχειρήσεις

Την έναρξη της ανταλλαγής οικονομικών πληροφοριών με άλλα κράτη για τις δραστηριότητες πολυεθνικών εταιρειών στο έδαφός της από το 2020 ανακοίνωσε σήμερα η Ελβετία, στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Βάσει των νέων μέτρων, από το 2020 περίπου διακόσιες μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ θα αναγκαστούν να υποβάλλουν στοιχεία ανά κράτος, ώστε να φαίνεται σε ποιες χώρες δημιουργούν τζίρο και σε ποιες πληρώνουν φόρους.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το Reuters, εντάσσεται στο πλαίσιο μίας διεθνούς εκστρατείας για την καταπολέμηση του φαινομένου των επιχειρήσεων που «μεταφέρουν» τα κέρδη τους σε χώρες με χαμηλότερη φορολογία, όπως η Ελβετία, για να γλιτώσουν φόρους. Ήδη από το 2018 θα ξεκινήσει η αντίστοιχη ανταλλαγή οικονομικών πληροφοριών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ελβετίας, στόχος της ενέργειας αυτής είναι «να βελτιωθεί η διαφάνεια όσον αφορά στη φορολόγηση πολυεθνικών και να καθιερωθεί ένα κοινό πλαίσιο για την ανταλλαγή των στοιχείων».

Τα τελευταία χρόνια η Ελβετία έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να καταστεί πιο «ανοιχτή» όσον αφορά τα φορολογικά στοιχεία, όμως εξακολουθεί να διατηρεί τη φήμη της για αδιαφάνεια. «Υπάρχουν ακόμα κάποια ζητήματα με την Ελβετία όσον αφορά στη φορολογική διαφάνεια, όμως έχει υπάρξει πρόοδος, και η κίνηση των στοιχείων ανά χώρα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», δήλωσε στο Reuters ο Τζον Κρίστενσεν από τη διεθνή οργάνωση για τη φορολογική δικαιοσύνη Tax Justice Network. «Όμως η Ελβετία ακολουθεί, παρά ηγείται όσον αφορά στα φορολογικά θέματα», πρόσθεσε.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.