ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ φαίνεται ‘στημένη’ στο ΣΚΟΠΙΑΝΟ;..

1 min read

Την απροθυμία της Εκκλησίας να παρέμβει στο «Σκοπιανό» εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

 

Ο Μητροπολίτης διευκρίνισε ότι η Εκκλησία δεν θα παρέμβει στο Σκοπιανό ζήτημα και σημείωσε ότι ουδέποτε υπήρξε εμπλοκή στο ζήτημα κάνοντας λόγο για στοχευμένα δημοσιεύματα.

 

 

Ο Παναγιώτατος ξεκαθάρισε ότι «η υπόθεση του Σκοπιανού ήρθε μέσα από τον λαό, δεν τη δημιούργησαν οι Μητροπόλεις» και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία δέχεται τα πυρά του κόσμου για την μη επέμβαση στο Σκοπιανό.

 

«Στα Θεοφάνεια ο κόσμος ήταν σχεδόν επιθετικός επειδή δεν κάναμε σύναξη για το Σκοπιανό. Εμείς, όμως, δεν έχουμε κάνει τίποτα και δεν προκαλέσαμε» τόνισε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε ότι, κατά την χθεσινή μέρα, έφτασε στα χέρια του πρόταση από Μητροπόλεις που βρίσκονται σε περιοχές βορειότερες της Θεσσαλονίκης να υπάρξει αντίδραση από πλευράς Εκκλησίας προκειμένου να μη χαθεί το όνομα «Μακεδονία» για την Ελλάδα.

 

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης διευκρίνησε ότι οι 32 Μητροπολίτες που εμπλέκονται στο ζήτημα των Σκοπίων προσανατολίζονται, χωρίς, όμως, να έχουν λάβει κάποια τελική απόφαση, στη διενέργεια τελετουργίας κι όχι διαδήλωσης.

 

«Είμαστε 32 μητροπολίτες που, αν θέλουμε να εμπλακούμε στο ζήτημα, θα κάνουμε τελετουργία στον Άγιο Δημήτριο, μετά μία ομίλια και όχι κάποια διαδήλωση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

 

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος απέρριψε οποιαδήποτε σχέση της Εκλησίας με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Επανέλαβε την πεποίθηση ότι τα δημοσιεύματα περί ανάμειξης της Εκκλησίας σε πολιτικά ζητήματα δεν προέρχονται από το στόμα του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για τον οποίο δεν παρέλειψε να εκφράσει την εκτίμηση του στο πρόσωπο του.

 

«Τον παρακολουθώ και τον εκτιμώ ιδιαίτερα και δεν καταλαβαίνω γιατί ειπώθηκε ότι η Εκκλησία παρεμβαίνει» τόνισε ο Μητροπολίτης.

 

voria.g

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση