ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Εισαγγελία Αθηνών ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα

1 min read

Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλείται να διερευνήσει πλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να επέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

«Βόμβα» από το δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα

Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς φαίνεται πως κινείται η υπόθεση του θανάτου του 35χρονου Έλληνα ομογενήΚωνσταντίνου Κατσίφαο οποίος έπεσε νεκρός την Κυριακή (28/10/2018) στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα (29/10/2018) στους Βουλιαράτες, περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης, αφού όπως είπε, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση ως οικογένεια. Δεν έχει κλείσει ούτε ανοίξει ο φάκελος», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και διαφέρουν από πηγή σε πηγή, χωρίς καμία από αυτές να είναι από επίσημα «χείλη».

«Οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς ούτε σε ένα μέτρο απόσταση», ανέφερε ο κ. Γιοβανόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν η οικογένεια θα διενεργήσει νεκροψία, απάντησε πως «θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη» από τις αλβανικές Αρχές, ωστόσο, «δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές Αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας» και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Ο δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια «φρέναρε» τη διαδικασία ταφής, μέχρις ότου υπάρξει σαφής απάντηση ως προς τα αίτια του θανάτου.

«Είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω», σημείωσε με νόημα ο Κώστας Γιοβανόπουλος.

«Πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να συνεχίσει ήσυχα ο βίος των ανθρώπων που θα μείνουν πίσω, όταν τα κανάλια και εμείς οι δικηγόροι θα φύγουμε. Η σπέκουλα ελλοχεύει στην κάθε γωνιά αυτής της υπόθεσης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Θρίλερ με την εξέταση της σορού του Κατσίφα και από Έλληνα ιατροδικαστή

Εγκρίθηκε από τις αλβανικές αρχές να εξετάσει και Ελληνας ιατροδικαστής την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα έπειτα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες από την οικογένειά του.

Όπως μετέδωσε ο ANT1, η σορός του 35χρονου θα μεταφερθεί στα Τίρανα όπου αναμένεται να φτάσει κα ιατροδικαστής από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την ΚΟζάνη προκειμένου να ξεκινήσει το έργο του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.