ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η εβδομάδα των… Παθών ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό

1 min read

Πολύ κακός ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λεβαδειακό και έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά το 1-1 απέναντι στους Βοιωτούς.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν πολύ κακή εμφάνιση και πέταξαν δύο βαθμούς απέναντι στην ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό, σε μια βραδιά που τίποτε δεν δούλεψε σωστά γι’ αυτού.

Ήταν ένα από τα χειρότερα ματς των ερυθρόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα, που δεν μπορούν να βρουν τον καλό τους εαυτό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, με κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο δεύτερο λεπτό, ωστόσο η ομάδα που πέτυχε γκολ ήταν ο Λεβαδειακός στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νιάσε εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Σουμπίνιο και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Προτό.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει τρόπους για να αντιδράσει, ωστόσο δεν είχε σε καλή βραδιά τους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν. Ο Οφόε, που ήταν ο επιτελικός μέσος των Πειραιωτών, και οι δύο εξτρέμ Μάριν – Μιραλάς κινήθηκαν σε ρηχά νερά.





Ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε μια κατοχή μπάλας που όμως δεν του πρόσφερε την δυνατότητα να παρουσιάσει ένταση στο παιχνίδι του. Ακόμα κι όταν έφτανε στην περιοχή του Επασί δεν μπορούσε να βρει την καλή τελική πάσα, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Εξαίρεση η φάση με την καλή σέντρα του Ελαμπντελαουί, που όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Ανσαριφάρντ.

Οι επιλογές του Γκαρθία να χρησιμοποιήσει τον Οτζίτζα Οφόε αντί του Φορτούνη και τον Μάρτινς αντί του Ταχτσίδη κάθε άλλο παρά βοήθησαν την ομάδα του Πειραιά. Ο Βέλγος και ο Πορτογάλος μέσος δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κι αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο.

Το σίγουρο είναι πως η ομάδα της Λιβαδειάς είχε εύκολο έργο στα πρώτα 45′ και μάλιστα είχε μια τεράστια ευκαιρία στο 22’ με τον Σαβατόγκο για να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Προτό τον νίκησε στο τετ α τετ.

Η αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων δεν ήταν καλή και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι.

 Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με μια αλλαγή στην σύνθεση του, καθώς ο Όσκαρ Γκαρθία έριξε στο ματς τον Φορτούνη αντί του Μάριν. Ο Ισπανός τεχνικός διέκρινε την αδυναμία της ομάδας του στο δημιουργικό κομμάτι και η είσοδος του Φορτούνη στο ματς, βοήθησε τους Πειραιώτες. Ο διεθνής μέσος έπαιξε στον άξονα πίσω από τον Ανσαριφάρντ, ο Οφόε πήγε στο δεξί άκρο, κάτι που έδωσε στους ερυθρόλευκους καλύτερη κίνηση. Τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα.

Επίσης, ο παίκτης που βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού ήταν ο Κούτρης. Ο αριστερός μπακ των ερυθρόλευκων έκανε διαρκώς ανεβάσματα στο δεύτερο μέρος από την πλευρά του και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Λεβαδειακού.  Από δική του ενέργεια προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του Ανσαριφάρντ, αλλά και η καλή ευκαιρία του Ιρανού στο 72’, με την απόκρουση του Επασί με το πόδι.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να κάνει το 1-1 στο 48’, μετά από ασίστ του Κούτρη. Στο τηλεοπτικό ριπλέι φάνηκε πως την στιγμή που ο Κούτρης κάνει την πάσα, ο Ιρανός στράικερ ήταν οριακά εκτεθειμένος. Αυτό ήταν το 14ο γκολ που πέτυχε ο ερυθρόλευκος επιθετικός στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Λεβαδειακός άφησε μέτρα στο γήπεδο, δίνοντας κι άλλο χώρο στον Ολυμπιακό, θέλοντας πλέον κυρίως να αμυνθεί και μετά να ψάξει κάποια κόντρα επίθεση με καλές προϋποθέσεις. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν καλύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο μέρος αλλά και πάλι με δυσκολία στην δημιουργία φάσεων μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Σε φάση καρμπόν με αυτή της ισοφάρισης, ο Επασί έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά και είπε “όχι” στην προβολή του Ανσαριφάρντ μέσα από την μικρή περιοχή στο 72.

Ο Λεβαδειακός είχε τη δική του στιγμή τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μαρκόφσκι -υπό πίεση- αστόχησε σε κεφαλιά από σέντρα του Γιακουμάκη.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελαμπντελαουί δεν μπόρεσε να νικήσει τον Επασί από το ένα μέτρο (!) μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Ρομαό, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα στη Λιβαδειά.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι ερυθρόλευκοι άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην Λιβαδειά.

Λεβαδειακός: Επασί, Ντιόγκο, Φαβάρο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιάσε, Μητρόπουλος (92’ Καραχάλιος), Σαβατόγκο (69’ Καλτσάς), Σουμπίνιο (68’ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς (65’Σεμπά), Οτζίτζα Οφόε, Μάριν (46’ Φορτούνης), Μιραλάς (86’ Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.