ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η δύσκολη ισορροπία του Αλέξη Τσίπρα για το όνομα

1 min read

Αδύνατος φαίνεται να αποδεικνύεται ο συγκερασμός των δύο βασικών εισηγήσεων που δέχονταν ο Αλέξης Τσίπρας για την προσθήκη στον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός μάλλον θα τον αναγκάσει στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του σαββατοκύριακου να αφήσει τη μία από τις δύο πλευρές μη ικανοποιημένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εν λόγω θέμα αναμένεται να δημιουργήσει και μείζονα αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος εύηχος τρόπος να συντεθούν η οικολογική διάσταση που είχαν προτείνει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η λέξη “προοδευτικός-η” στην οποία επέμειναν οι προερχόμενοι από την Προοδευτική Συμμαχία. Δεδομένου του γενικότερου κλίματος συναινέσεων, στο οποίο πορεύεται η Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα, κανείς δεν μοιάζει διατεθειμένος να κηρύξει πόλεμο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εξάλλου, πολλοί λένε ότι ήδη η “Προοδευτική Συμμαχία” έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κόσμου από τις εκλογές και επιπλέον εκφράζει αρκετά καλά τη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί σε πολίτες έως τις παρυφές του Κέντρου. Βεβαίως, δεν αποκλείεται αντί του “Προοδευτική Συμμαχία” να προκριθεί τελικά μια παραλλαγή που θα περιλαμβάνει, όμως, τη λέξη “Προοδευτική”.

Πάντως, παρά τη διαδικασία συμβιβασμών που υπάρχει στην Κουμουνδούρου, δεν αποκλείεται απολύτως η πιθανότητα να εκφραστούν γκρίνιες για την προσθήκη αυτή ή ακόμη και αντιρρήσεις. Και αυτό διότι μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευαίσθητη στη διατήρηση της ριζοσπαστικής φυσιογνωμίας του κόμματος, οπότε και η επίκληση μιας γενικής “προοδευτικότητας” δεν παύει να δημιουργεί αντανακλαστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.