ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Δανία απαγόρευσε την μπούρκα

1 min read

Νόμο για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας, γνωστή ως νικάμπ ή μπούρκα, σε δημόσιους χώρους, ψήφισε σήμερα η Δανία.

Ο νόμος εγκρίθηκε με 75 ψήφους υπέρ και 30 κατά και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου και όσοι παραβιάζουν την απαγόρευση θα πληρώνουν πρόστιμο 1.000 κορώνες (157 δολάρια, 135 ευρώ), ποσό που θα πολλαπλασιάζεται έως και επί δέκα φορές για τους επαναλαμβανόμενα παραβάτες.

Η διατύπωση του νέου νόμο δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στις μουσουλμάνες γυναίκες, αλλά λέει ότι «όποιος φοράει ένα ένδυμα που κρύβει το πρόσωπο στο κοινό θα τιμωρείται με πρόστιμο».

Μιλώντας για το νόμο, ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Σόρεν Πάπε Πούλσεν, δήλωσε: «Γίνεται μια συζήτηση για το είδος της κοινωνίας που πρέπει να έχουμε με τις ρίζες και τον πολιτισμό που έχουμε. Για το ότι δεν καλύπτουμε το πρόσωπό μας και τα μάτια μας και πρέπει να βλέπουμε ο ένας τον άλλον και πρέπει επίσης να είμαστε σε θέση να δούμε τις εκφράσεις του προσώπου του άλλου. Όλα αυτά είναι ζήτημα αξιών στη Δανία».

Η Διεθνής Αμνηστία περιέγραψε την ψήφο της Δανίας σαν «διάκριση και παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών», ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πέρυσι χαιρέτισε ανάλογη απαγόρευση του Βελγίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.