ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ Ιδεολογία

1 min read

“Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι …
Μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα,
ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο,
και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα.
Π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για να ‘ρθει,
κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.
Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα, ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα.”

Κατ’ αρχάς, μία δήλωση κατηγορηματική! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν αλλάζει Ιδεολογία, αλλά εν΄ όψει του προσεχούς Συνεδρίου μας επιβάλλεται να μια Επίκαιρη θέση στην μάχη των Ιδεών που μαίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Κίνημά μας είναι Ιδεολογικό και Πολιτικό. Από την Ιδεολογία ξεκινούν ΟΛΑ και μόνο με Ιδεολογία η Γενιά η Ελληνική, που όλο κινά και χάνεται στο πέρασμα των κύκλων, όπως θαυμάσια περιγράφει στο ποίημα του “Οι Πατέρες” ο Κωστής Παλαμάς θα μπορέσει να φτάσει στη ΝΙΚΗ.  

Χρειάζεται προπαντός η Ιδέα για να την εμπνεύσει στον αγώνα για μια Νέα Αληθινή Ελλάδα. Όμως αγώνας Ιδεολογικός χωρίς δράση πολιτική είναι άχρηστη και ψυχοφθόρα ασχολία χωρίς αποτέλεσμα. Και δράση πολιτική χωρίς Ιδεολογία είναι φτηνός λαϊκισμός καιροσκόπων, που αναζητούν μια σημαία ευκαιρίας και μια θέση στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο.  

“Μέσα σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο που έρχεται”

Ήταν 20 χρόνια πριν, το 2000, όταν έγραφα στο βιβλίο μου: «ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ»:

«Ήδη έχει φανεί στον ορίζοντα η κατεύθυνση προς την οποία βαδίζει ο κόσμος. Η παγκόσμιος οικονομία προς την οποία στοχεύουν σήμερα αυτοί που εξουσιάζουν την ανθρωπότητα, με την αμέριστη συμπαράσταση των φερεφώνων τους δήθεν ανεξαρτήτων ΜΜΕ, είναι το ζητούμενον της εποχής, ζητούμενον που θα αποτελέσει την καταστροφή κάθε εθνικής και φυλετικής ταυτότητος και επί πλέον την οριστική και δραματική υποβάθμιση της πολιτικής στην δημόσια ζωή.”

“Μέσα σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο που έρχεται, η Ελλάς με την άρχουσα τάξη που δυστυχώς διαθέτει δεν ήταν δυνατόν παρά να αποτελεί μία ελεεινή μικρογραφία της όλης εξελίξεως. Μεγιστάνες του πλούτου κρατούν στα χέρια τους τις πολιτικές εξελίξεις, την οικονομία της χώρας και τα ΜΜΕ … Τα προβλήματα της Ελλάδος είναι κάτι περισσότερο από δραματικά: Τουρκική απειλή, δευτερογενής οικονομία σε μαρασμό, (για πρωτογενή ούτε λόγος), λαθρομετανάστες, διάλυση της παιδείας, εκτενής και πολυεπίπεδος χρηματισμός …”

Τίποτε δεν έχει αλλάξει στην Ελλάδα του 2020, παρ’ όλη την υπέροχη πολιτική πορεία του Κινήματός μας, το οποίο όμως σήμερα το πολεμούν σκληρά οι δυνάμεις του Συστήματος φανερές και κρυφές … Ενάντια σε  όλους αυτούς η Χρυσή Αυγή θα δώσει και πάλι την Μάχη και για τον σκοπό αυτό απαραίτητο στοιχείο είναι η Ιδεολογία.

“Ενάντια σε “ορθολογισμό”, “διαφωτισμό” και τα πολιτικά τέκνα τους”

Είμαστε Εθνικιστές και σταθερά παραμένουμε στην θέση του ορισμού του Έθνους όπως τα αρχαία κείμενα τον αποδίδουν:  «Το Ελληνικόν εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα» (Ηρόδοτος, Ουρανία 144).

Στην παρούσα χρονική περίοδο με την Παγκοσμιοποίηση να απειλεί άμεσα την Εθνική μας Ταυτότητα απαίτηση των καιρών η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να ορίσει την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ως προς το περιεχόμενο της, το ιστορικό, το φυλετικό, το πολιτιστικό. Να ξεχωρίσουμε τα στοιχεία τα ξένα και να ορίσουμε την Εθνική μας Ταυτότητα αυθεντικά ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Να ορίσουμε επίσης με κριτήρια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ποια Ευρώπη θέλουμε και ποια Ευρώπη δεν θέλουμε.

Η Ευρώπη των τραπεζών και των χρηματιστηρίων, η Ευρώπη των Μνημονίων και της οικονομικής υποδούλωσης, που δεν θέλει να είναι Ευρώπη ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ρωσία δεν είναι η δική μας Ευρώπη. Η Ευρώπη των Φιλελλήνων του 1821 και των μεγάλων φιλοσόφων, καλλιτεχνών και επιστημόνων, που βάδισαν επάνω στα χνάρια του Ελληνικού Πολιτισμού, η Ευρώπη των Εθνικιστών, που αγωνίζονται σήμερα από την Μόσχα έως την Μαδρίτη και από την Αθήνα μέχρι την Ρώμη και το Βερολίνο και το Παρίσι ΕΝΑΝΤΙΑ στην Παγκοσμιοποίηση είναι η δική μας Ευρώπη.

Να πάρουμε θέση Ιδεολογική ΕΠΙΚΑΙΡΗ μέσα στο πνεύμα των νέων καιρών απέναντι στις δυνάμεις τις αντεθνικές της παγκοσμιοποίησης είτε αυτές είναι μαρξιστικές, είτε φιλελεύθερες. Με κριτήριο Ιδεολογικό να ορίσουμε την πολιτική μας ταυτότητα και τις συμμαχίες του Έθνους μας απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Η Μάχη των Ιδεών είναι κρίσιμη και πρέπει να δοθεί γιατί με “μεγάλα λόγια” και λαϊκισμό δεν κτίζεται πολιτικό μέλλον για ένα Κίνημα.

Μας είπαν ότι ήλθε το τέλος της Ιστορίας, μας λένε ότι ήλθε το τέλος των Εθνών και στο όνομα του “ορθολογισμού” και του “διαφωτισμού” προσπαθούν να μας πουν ότι αυτός ο κόσμος ο θαυμαστός ο μέγας, που ζούμε, είναι χυδαία υλιστικός και τίποτε άλλο. Ενάντια στον “ορθολογισμό”, στον “διαφωτισμό” και τα πολιτικά τέκνα του, ενάντια στην “απομάγευση του κόσμου” και τον υλισμό, πρέπει να δώσουμε την μάχη μας με έμπνευση την Παράδοση και την Ψυχή του μεγάλου μας Έθνους.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.