ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Βουλγαρία, το πιο φτωχό μέλος, αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ

1 min read

Η Βουλγαρία, το πιο φτωχό μέλος, αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ

Η Σόφια τάσσεται υπέρ της τήρησης της συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Άγκυρα και υπέρ της σύγκλισης, μετά το Brexit

Το πιο φτωχό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Βουλγαρία, αναλαμβάνει από σήμερα 1η Ιανουαρίου για πρώτη φορά την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, με την πρόθεση να προχωρήσει στην προώθηση καυτών φακέλων, όπως η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

Η Βουλγαρία τάσσεται υπέρ της τήρησης της συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Άγκυρα (Μάρτιος 2016) για τη μετανάστευση και τη βελτίωση των σχέσεων. Η Σόφια, που επιθυμεί να ενταχθεί στη ζώνη του Σένγκεν, θα εργασθεί για την απεμπλοκή της μεταρρύθμισης της συνθήκης του Δουβλίνου, που «αναθέτει» στην χώρα εισόδου την φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών και επιμένει στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

Η Βουλγαρία, η οποία ενισχύεται με ευρωπαϊκά κονδύλια, επιμένει επίσης στην πολιτική της σύγκλισης παρά τη μείωση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού μετά το 2020 στο πλαίσιο του Brexit.

«Η Βουλγαρία θα αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία σε μία χρονική στιγμή κλειδί για την Ενωση…Το σύνθημα “Η ισχύς πηγάζει από την ένωση” ας μάς οδηγεί», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα εργασθούμε με επιτυχία για τις προτεραιότητές μας », δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, το 62% των πολιτών της χώρας έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.