ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η βόμβα του προσφυγικού και το ακροδεξιό φιτίλι που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ΕΕ

1 min read

Η οικονομική κρίση την αποδόμησε. Η προσφυγική-μεταναστευτική απειλεί να την διαλύσει οριστικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπό γερμανική ηγεμονία, δείχνει να ΄χει χάσει εδώ και πολύ καιρό τον έλεγχο. Η Ευρώπη πληρώνει τις λανθασμένες και βιαστικές επιλογές της και οι ηγεσίες της παραδίδονται η μία μετά την άλλη στον πειρασμό της ψηφοθηρίας, την οποία η ακροδεξιά χρησιμοποιεί ως το τέλειο δόλωμα. Και Ενωμένη Ευρώπη με την ακροδεξιά να ΄χει το πάνω χέρι δεν μπορεί να υπάρξει. Απλά είναι τα πράγματα.

Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης που με βιασύνη οι δυτικοευρωπαίοι έβαλαν στην ΕΕ, αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα. Ηγεσίες που μετά από δεκαετίες σοβιετικής κυριαρχίας, έχουν περάσει στο άλλο άκρο, έκαναν τα πάντα για να ενταχθούν στην ΕΕ και τώρα συμπεριφέρονται σαν να επιδιώκουν την επιστροφή στην Ευρώπη των ισχυρών εθνικών κρατών.

Στην Αυστρία και την Ιταλία έχουν αναστηθεί φαντάσματα του παρελθόντος και η ακροδεξιά “ίωση” όπως αναμενόταν έφθασε και στην Γερμανία.

Το τεράστιο, δισεπίλυτο και άκρως επικίνδυνο πρόβλημα των μεταναστών και των προσφύγων αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές προτάσεις, προσωρινές και αναποτελεσματικές λύσεις χωρίς τόλμη και με κριτήρια ψηφοθηρίας! Οι δήθεν μεγάλοι ηγέτες της ΕΕ κυνηγούν ακροδεξιά “ψηφαλάκια” και πιστεύουν ότι το κατορθώνουν υψώνοντας τείχη και συρματοπλέγματα.

Οι Ευρωπαίοι σε πανικό έχουν γίνει όμηροι των πιο ακραίων απόψεων και φυσικά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες εξασφάλισε ακόμη 500 εκατομμύρια ευρώ!

Κανένας στην Ευρώπη δεν θέλει να δει πως η ουσία του προβλήματος είναι πως θα εξαφανιστούν όσο είναι δυνατόν οι αιτίες που το προκαλούν. Ποια είναι η θέση της ΕΕ για την Συρία; Τι έχει να πει για τη Λιβύη που η ίδια διέλυσε; Ποια είναι γενικώς η διεθνής παρέμβαση της ΕΕ; Δεν υπάρχει…

Όλα αυτά μας απασχολούν άμεσα. Μας “καίνε” για την ακρίβεια . Όλοι οι “φίλοι και σύμμαχοι” θέλουν να μας φορτώσουν με τις επιπτώσεις του τεράστιου προβλήματος. Με ανταλλάγματα ασήμαντα και βοήθεια ανύπαρκτη, οι βορειοευρωπαίοι ψάχνουν απλά να βρουν “πάρκινγκ” για ανθρώπους που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας είναι απελπισμένοι.

Ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στην πρώτη δήλωσή του μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε πει ότι “η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει φρούριο”. Δυστυχώς γίνεται ακριβώς αυτό. Όπως είναι γνωστό κανένα φρούριο δεν αποδείχτηκε απόρθητο. Αλλά αυτό το Βερολίνο και τα “υποκαταστήματά” του αρνούνται να το πιστέψουν. Όταν θα το διαπιστώσουν θα ΄ναι πολύ αργά για όλους μας.

Πως αντιμετωπίζουμε εμείς αυτή την κατάσταση; Τσακωνόμαστε και γι΄ αυτό! Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή διαπιστώσαμε ξανά πως ούτε σ΄ αυτό το θέμα οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα αρραγές εθνικό μέτωπο που θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τους επιπόλαιους βορειοευρωπαίους βοήθεια με έργα κι όχι με λόγια και ευχολόγια. Το να ακούμε απόψεις από πολιτικούς αρχηγούς που λένε “πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας” δεν λέει και δεν λύνει τίποτα. Πρέπει να μας πουν και το πως. Η απάντηση δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη που θα πρέπει να κατανοήσει επιτέλους ότι η Ελλάδα κι όχι η Τουρκία είναι μέλος της “ευρωπαϊκής οικογένειας”.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.